Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχονται καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» (LIVE)

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχονται καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» (LIVE)

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τις τελευταίες ώρες αρκετές περιοχές της χώρας, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφοριακό χάος στο λεκανοπέδιο: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Ποσειδώνος (Photos-Video)

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη του φαινομένου

Ειδικότερα, βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά πληρούμενο και προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα Δωδεκάνησα μέχρι και το απόγευμα.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

«Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοδυτικό Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά και θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα», αναφέρει σχετικά η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

β. Από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (21-12-23) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη

Στα βόρεια αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα κυμανθεί στα βόρεια από 01 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 04 έως 17 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά.

«Φράκαρε» από τη βροχή η Ποσειδώνος

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εντοπίζονται και στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τα νότια προάστια τα ξημερώματα έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία: Πλημμύρισε ο Φλοίσβος – Προβλήματα στη λεωφόρο Ποσειδώνος (Videos)

 

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τη Ρόδο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία που πλήττει το νησί της Ρόδου από τα ξημερώματα, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις καθώς και τους πολύ δυνατούς ανέμους, εντάσεων έως και 9 μποφόρ.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα και καθυστερήσεις στα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων προς και από τα Δωδεκάνησα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου λίγο μετά τις 8 το πρωί δέχθηκε κλήσεις για σπασμένα δέντρα στην πόλη της Ρόδου.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας πολλά σημεία στο νησί παραμένουν χωρίς φωτεινούς σηματοδότες, ενώ λίγο μετά τις 7 το πρωί καταγράφηκαν μικρές διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Ρόδου, ωστόσο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του δήμου και της Περιφέρειας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες.

Διαβάστε επίσης: Τέλη κυκλοφορίας 2024: Τι θα ισχύσει με την παράταση – Πως γίνεται η πληρωμή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter