Καιρός: Νέο κύμα ζέστης τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου με 40αρια

Καιρός: Νέο κύμα ζέστης τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου με 40αρια

Επιστρέφουν οι υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Μάλιστα, οι μέγιστες τιμές του υδράργυρου προς το τέλος της εβδομάδας θα κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, κάτι που «μεταφράζεται» σε θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40 °C.

Σε ό,τι αφορά τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου, η θερμοκρασία παρουσιάζει μικρή άνοδο σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ενώ τοπικές βροχές ή καταιγίδες εκδηλώνονται κυρίως στα βόρεια τμήματα.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καταγράφουν άνοδο της θερμοκρασίας έως και 3 °C κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη, σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές της Κυριακής (30.07.2023).

Στον παρακάτω Χάρτη 1, παρουσιάζεται η 24ωρη μεταβολή των μέγιστων θερμοκρασιών τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου, όπως προβλέπεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr:

Παράλληλα, τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 31/07 προβλέπονται στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Μικρή πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στη Μακεδονία.

Στον παρακάτω προγνωστικό Χάρτη 2, εμφανίζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης σε χιλιοστά (mm) κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/07/2023, όπως υπολογίστηκαν από αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ επισημαίνεται η περιοχή με τη πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Χάρτης 2. Το εκτιμώμενο 24ωρο συνολικό ύψος βροχής (μπλε αποχρώσεις) για τη Δευτέρα 31/07/2023, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες

Τετάρτη 02-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια – βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα κεντρικά και νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 03-08-2023 και Παρασκευή 04-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 05-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και στα βορειοδυτικά μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια νότιοι έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter