Kαιρός: Ο «Βίκτωρ» επιμένει, χιονίζει και βρέχει

Kαιρός: Ο «Βίκτωρ» επιμένει, χιονίζει και βρέχει

Το βαρομετρικό χαμηλό που παραμένει από τη Δευτέρα στη Νότια Ιταλία, επηρεάζει σημαντικά τη χώρα μας ενώ για την Τετάρτη 18/1, υπάρχουν ενδείξεις για ισχυρά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι πέρα από τις βροχοπτώσεις (χιονοπτώσεις στα ορεινά) που θα σημειωθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα, θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Τα παραπάνω ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν από το μεσημέρι της Τετάρτης το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα ενώ στη συνέχεια και έως το τέλος της ημέρας θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με φαινόμενα κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα. Πιο συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Βροχοπτώσεις θα σημειώνονται κατά περιόδους σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα όπου και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, και πιθανώς χαλαζοπτώσεις. Στη συνέχεια και έως το βράδυ, τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας μόνο στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ, ενώ πολύ ισχυρές ριπές ανέμου θα συνοδεύουν κατά τόπους τις καταιγίδες.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -4 έως 9 βαθμούς, στην κεντρική από 3 έως 11, στη νότια από 3 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 13, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 6 έως 14, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 16.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων θα σημειώνονται ισχυρότατες ριπές.

Στην Αττική αναμένονται διαλείπουσες τοπικές βροχοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων υπάρχει από το απόγευμα. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται μόνο στα ορεινά του νομού. Παγετός κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθεί μόνο σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1000 περίπου μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται διαλείπουσες τοπικές βροχοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων υπάρχει προς το βράδυ. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται μόνο στα ορεινά του νομού. Παγετός κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθεί μόνο σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 500 περίπου μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter