Καιρός: Θερμή εισβολή το Σαββατοκύριακο – Συννεφιά με άνοδο της θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς

Καιρός: Θερμή εισβολή το Σαββατοκύριακο – Συννεφιά με άνοδο της θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς

Για λίγες μόνο ώρες ο χειμώνας θα μας αποχαιρετήσει και θα μπει η.. Άνοιξη από άποψη θερμοκρασίας αφού αναμένεται να σκαρφαλώνει ακόμα και κατά 15 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, μια ακραία μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη γηραιά ήπειρο το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιανουαρίου 2021. Η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών σε ασυνήθιστα μικρά γεωγραφικά πλάτη πάνω από τη Δυτική Ευρώπη και τη Βορειοδυτική Αφρική, θα προκαλέσει τη μεταφορά πολύ θερμών αερίων μαζών προς την περιοχή μας.

Όπως σε κάθε ακραία μεταβολή του καιρού, και σε αυτή την περίπτωση πολλές περιοχές της Ευρώπης θα επηρεαστούν από ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Η Ιβηρική Χερσόνησος προβλέπεται να δεχθεί πολύ μεγάλα ύψη χιονού, όπως και τα Βόρεια Βαλκάνια. Ακόμη, μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Νότια Ισπανία, το Μαρόκο και τα Δυτικά Βαλκάνια όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Αντίθετα στη χώρα μας, το μοναδικό ακραίο καιρικό φαινόμενο που αναμένουμε θα είναι οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έως και 15°C πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ο χάρτης δείχνει τη θερμοκρασία στο ύψος που μελετάμε την κίνηση των αερίων μαζών, περί τα 1500μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η Ευρώπη θερμοκρασιακά θα χωριστεί στα δύο το Σ/Κ 9-10 Ιανουαρίου καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα καλύψουν την Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο καιρός το Σάββατο 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και κυρίως τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει στα κεντρικά και νότια, κατά τόπους, τους 20 βαθμούς Κελσίου. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter