Καιρός: Πλημμύρισαν οι δρόμοι της χώρας – «Ποτάμια» οι δρόμοι στην Αττική από την έντονη βροχόπτωση (Photos – Videos)

Καιρός: Πλημμύρισαν οι δρόμοι της χώρας – «Ποτάμια» οι δρόμοι στην Αττική από την έντονη βροχόπτωση (Photos – Videos)

Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται τοπικά, σχεδόν σε όλη την επικράτεια της χώρας, από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Η ΕΜΥ είχε εκδώσει εγκαίρως έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους

Ανάλογη εικόνα αναμένεται και την Τρίτη. Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες και τοπικά στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και στα ηπειρωτικά υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων μικρού μεγέθους.

Αττική

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τα βόρεια τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής. Συγκεκριμένα, ισχυρή βροχή σημειώθηκε, σύμφωνα με τα δεδομένα της εικόνας των βροχοπτώσεων σε ζωντανό χρόνο, από το meteo, στα Βριλήσσια, στο Νομισματοκοπείο, στη Μεταμόρφωση στην περιοχή των Ουρσουλινών Αμαρουσίου και στο ΣΚΡΑ Αττικής ενώ δυνατή βροχή με αστραπές και βροντές σημειώθηκε και στα Μελίσσια.

Βροχή Αττική 3
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKINISSI)
βροχη αττικη 2
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKINISSI)

Ιωάννινα

Δυνατό μπουρίνι έπληξε νωρίς το απόγευμα, την πόλη των Ιωαννίνων. Χρειάστηκαν 20 λεπτά για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από θαύμα γλίτωσε ένας νεαρός, που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του, το οποίο καταπλάκωσε δένδρο που ξεριζώθηκε. Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν τις απογευματινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία και Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με στοιχεία από το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter