Καιρός: Πού οι άνεμοι «σαρώνουν» με 100χλμ – Από ποια λιμάνια δεν αναχωρούν πλοία

Καιρός: Πού οι άνεμοι «σαρώνουν» με 100χλμ – Από ποια λιμάνια δεν αναχωρούν πλοία

Προβλήματα στα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη. Ωστόσο κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων για την Κρήτη.

Διαβάστε επίσης – Καιρός: Πολύ ισχυροί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη – Τα πρώτα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία

Από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από τη Ραφήνα για το Μαρμάρι.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, Ληξούρι Αργοστόλι, Λευκάδα-Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται εξάλλου τα δρομολόγια των πλοίων από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο Θάσου.

Θυελλώδεις άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων επικράτησαν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 σε αρκετά τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, στις Σποράδες, στη Μακεδονία και στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ, οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 114 km/h στην Ανάφη, ενώ πλησίασαν ή ξεπέρασαν τα 100 km/h σε πολλές ακόμα περιοχές. Στον πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου έως τις 18:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία προοδευτική εξασθένηση αναμένεται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter