Καιρός: Προβλήματα από τον χιονιά σε Τρίκαλα, Πάτρα, Κέρκυρα –Κλειστοί δρόμοι και πλημμύρες

Καιρός: Προβλήματα από τον χιονιά σε Τρίκαλα, Πάτρα, Κέρκυρα –Κλειστοί δρόμοι και πλημμύρες

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας και μαζί μ’ αυτή και τα προβλήματα.

Στην απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε οδικά τμήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προχώρησε η γενική περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για την βελτίωση της οδική κυκλοφορίας και ασφάλειας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με απόφαση της διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, από σήμερα (18-01-2017) και ώρα 19:00΄ μέχρι αύριο (19-01-2017) και ώρα 08:00, απαγορεύθηκαν προσωρινά:

● Η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κ.λπ.) και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, ως ακολούθως:

– στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων, από το 28ο χλμ. (κόμβος Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. (κόμβος Παναγίας – είσοδος Εγνατίας Οδού).

– στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Γρεβενών, από το 1ο χλμ. (κόμβος Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ.

● Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας:

– στην Επαρχιακή Οδό Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από το 35ο χλμ έως το 58ο χλμ..

Επιπλέον, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, θα διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας:

– στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων, από το 28ο χλμ. (κόμβος Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. (κόμβος Παναγίας – είσοδος Εγνατίας Οδού).

– στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Γρεβενών, από το 1ο χλμ. (κόμβος Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ.

– στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Άρτας, από το 23ο χλμ. (διασταύρωση Πύλης – Μεσοχώρας) έως το 75ο χλμ (Γέφυρα Αλεξίου).

– στην Επαρχιακή Οδό Πύλης – Μεσοχώρας, από το 1ο χλμ (Έξοδος Πύλης) έως το 55ο χλμ (Μεσοχώρα).

– στην Επαρχιακή Οδό Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από το 11ο χλμ έως το 35ο χλμ..

– στην Επαρχιακή Οδό Καλαμπάκας – Χρυσομηλιάς, από το 11ο χλμ έως το 40ο χλμ.

– στην Επαρχιακή Οδό Θεόπετρας – Κονίσκου – Μαυρελίου, από το 16ο χλμ. έως το 40ο χλμ. και

– στο λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο ορεινών τοπικών κοινοτήτων δήμων Καλαμπάκας και Πύλης.

Τονίζεται επίσης, πως όλοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται στους οδηγούς και στους χρήστες του οδικού δικτύου, χρηστικές συμβουλές.

Πάτρα: Επιχειρούν συνεχώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία – Που χρειάζονται αλυσίδες

«Προσπαθούμε συνεχώς να κρατούμε ανοικτούς τους δρόμους και να μην αποκλειστεί καμία κοινότητα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας Αιτωλοακαρνανίας, Ιωάννης Τέγας, με αφορμή τις χιονοπτώσεις που σημειώνονται στο νομό.

Όπως είπε ο κ.Τέγας, συνεχίζει να χιονίζει σε περιοχές με υψόμετρο από 600 μέτρα και άνω και για αυτό το λόγο όλος ο μηχανισμός είναι ετοιμότητα και επιχειρεί συνεχώς για να κάνει αποχιονισμό και αποπαγοποίηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην ορεινή Ναυπακτία, όπου οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό από Πλάτανο προς ‘Αγιο Δημήτριο, Αράχοβα και Ψηλό Σταυρό, καθώς και στην επαρχιακή οδό από Λιμνίστα προς Ελατού, ‘Ανω Χώρα, Αμπελακιώτισσα, Κάτω Χώρα και Κρυονέρια.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό από Καλλιθέα προς Προυσσό και συγκεκριμένα από την τοπική κοινότητα Λαμπιρίου, έως την θέση «Αραποκέφαλα».

Στο μεταξύ ο Ιωάννης Τέγας είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, με αφορμή τα τελευταία κύματα κακοκαιρίας, ότι «καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτό όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ρίξαμε στους δρόμους περισσότερους από 500 τόνους αλάτι».

Κέρκυρα: Ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα στο νησί. Δρόμοι πλημμύρισαν στην Ιθάκη

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Ιόνιο με την Κέρκυρα να πλήττεται από δυνατούς ανέμους και ισχυρή βροχόπτωση, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους στο νησί της Ιθάκης.

Ο άνεμος που «λυσσομανά» στην Κέρκυρα, ξερίζωσε δέντρα, ενώ υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο στη Γαρίτσα, όταν έπεσε πάνω του δέντρο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, μέχρι αυτή την ώρα η πυροσβεστική επενέβη από το πρωί σε τέσσερα περιστατικά απομάκρυνσης σπασμένων δέντρων. Η υπηρεσία είναι σε πλήρη ετοιμότητα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργακόπουλος.

Από την πλευρά της η Ιθάκη βρίσκεται από το πρωί στο έλεος της ισχυρής νεροποντής. Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν στους περιφερειακούς δρόμους του Σταυρού, Φρικών και Πλατρειθίας που παρέμειναν κλειστοί για αρκετό χρονικό διάστημα. Η διέλευση των οχημάτων ήταν αδύνατη, λόγω των πλημμυρισμένων ρεμάτων. Με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, συνέστησε την προσοχή των κατοίκων στο οδικό δίκτυο, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται στο νησί ο μηχανισμός της Περιφέρειας, του δήμου, της αστυνομίας, αλλά και της πυροσβεστικής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter