Kαιρός: Ψυχρό μέτωπο πλήττει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες (Χάρτες)

Kαιρός: Ψυχρό μέτωπο πλήττει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες (Χάρτες)

Ψυχρό μέτωπο διασχίζει τη χώρα μας από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 26/09. 

Η νέα κακοκαιρία προκαλεί βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώνονται στην Ήπειρο και το Κεντρικό Ιόνιο και συγκεκριμένα στις περιοχές του Πίνακα, ο οποίος ακολουθεί.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το ψυχρό μέτωπο κινείται γρήγορα ανατολικά και θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και αργότερα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα έως το μεσημέρι στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ κυρίως τις μεσημεριανές ώρες στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων. 

Στο Χάρτη 1 που ακολουθεί, παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ημερήσια ύψη βροχής, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων στο Ιόνιο και νοτίων διευθύνσεων στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς με την έντασή τους στο Βόρειο Αιγαίο να φτάνει πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ (Χάρτης 2).  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter