Καιρός: Σαββατοκύριακο με χιόνια – Ποιες περιοχές αναμένεται να «ντυθούν» στα λευκά (LIVE)

Καιρός: Σαββατοκύριακο με χιόνια – Ποιες περιοχές αναμένεται να «ντυθούν» στα λευκά (LIVE)

Αν και την Παρασκευή ο καιρός θα θυμίζει… άνοιξη, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 20 βαθμούς, το σκηνικό αλλάζει άρδην από το Σάββατο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα αλλά και τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, πολλές περιοχές της χώρας αναμένεται να δουν χιόνι τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε δύο χάρτες με την κατανομή των χιονοπτώσεων το επόμενο 24ωρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, θα χιονίσει σε περιοχές της Θράκης, της κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Την Κυριακή, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Ελλάδα, τα ορεινά της Εύβοιας και την Πελοπόννησο, ενώ όπως όλα δείχνουν, ο χιονιάς δεν θα επηρεάσει έντονα την Αττική.

Αναλυτικά:

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε λόγο για 13 περιοχές οι οποίες θα δουν χιόνι το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην Καστοριά, την Κοζάνη, τη Φλώρινα, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα και τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Όσον αφορά την Αττική, ο κ. Τσατραφύλλιας μίλησε για χιονοπτώσεις στα ορεινά μεταξύ των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: «Ανοιξιάτικο» σκηνικό την Παρασκευή και έπειτα… ξανά χειμώνας – Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο (LIVE)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter