Καιρός: Σε τροχιά… χειμώνα – Πότε και πού έρχονται τα πρώτα χιόνια (LIVE)

Καιρός: Σε τροχιά… χειμώνα – Πότε και πού έρχονται τα πρώτα χιόνια (LIVE)

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και έρχονται τα πρώτα κρύα στην Ελλάδα. Οι μετεωρολόγοι κάνουν πρόγνωση για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και προμηνύουν πως το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου θα μας βάλει σε τροχιά χειμώνα.

Οι ψυχρές αέριες μάζες «ταξιδεύουν» από τα Βαλκάνια και φέρνουν χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και εντυπωσιακή πτώση του υδραργύρου έως και 10 βαθμούς. Έπειτα, το κρύο διατηρείται και ο Δεκέμβριο, όπως δείχνουν τα καιρικά στοιχεία, κάνει «ποδαρικό» με τον υδράργυρο στους 15 βαθμούς μέγιστη τιμή.

Πάμε, δηλαδή, σε πιο φυσιολογικές, αλλά κρύες, συνθήκες.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για τρεις ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρα μας το επόμενο διάστημα, εκ των οποίων οι δύο θα φέρουν κρύο και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά των τριών καιρικών συστημάτων θα είναι:

Τρίτη (βράδυ) -Τετάρτη 21-22/11

-Καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο ,Αιτωλοακαρνανία,δυτική Πελοπόννησος, Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο,Δωδεκάνησα.

-Νοτιάδες μέχρι 6 μποφόρ

-Θερμοκρασία υψηλότερη από τα φυσιολογικά.

Σαββατο-Κυριακή 25-26/11

-Θυελλώδεις άνεμοι (10-11 μποφόρ)-νοτιάδες και σταδιακά βοριάδες

-Πτώση θερμοκρασίας 10-12 βαθμοί

-Καταιγίδες δυτικά ,Θράκη ,ανατολικό Αιγαίο,Δωδεκάνησα

-Χιόνια (Σάββατο βραδυ κυρίως) ορεινά και χαμηλότερα υψόμετρα Μακεδονίας-Θράκης

Τρίτη -Τετάρτη 28-29/11 (με επιφύλαξη)

-Θυελλώδεις άνεμοι (9-10 μποφόρ)-νοτιάδες και σταδιακά βοριάδες

-Καταιγίδες δυτική Ελλάδα, Θράκη ,ανατολικό Αιγαίο,Δωδεκάνησα

-Πτώση θερμοκρασίας 6-8 βαθμοί

-Χιόνια και σε ημιορεινά κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Επιδείνωση του καιρού το Σάββατο προβλέπει και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου που ανέφερε πως από το Σάββατο θα υπάρξει σοβαρή επιδείνωση του καιρού με βροχές και δυνατούς δυτικούς ανέμους. Από το απόγευμα και μετά και κυρίως το βράδυ θα υπάρξουν νέες χιονοπτώσεις στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας σε Μακεδονία και Θράκη.

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη των φαινομένων

Αναλυτικά:

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 21-11-2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

α. Για σήμερα Τετάρτη (22-11-23) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς και από το μεσημέρι στα ανατολικά και στα νότια τμήματα της Θράκης.

β. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης (22-11-23) προς την Πέμπτη (23-11-23) και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter