Καιρός: Στα «λευκά» η Πάρνηθα – Πού διεκόπη η κυκλοφορία – LIVE η εξέλιξη των φαινομένων (Video)

Καιρός: Στα «λευκά» η Πάρνηθα – Πού διεκόπη η κυκλοφορία – LIVE η εξέλιξη των φαινομένων (Video)

Στα «λευκά» ντύθηκε η Πάρνηθα, καθώς τα πρώτα χιόνια έπεσαν για τα καλά στο βουνό της Αττικής, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε το Forecast Weather.

Λόγω χιονόπτωσης και παγετού διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του Τελεφερίκ, στην περιοχή των Αχαρνών.

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις πρόσφατες μετεωρολογικές προβλέψεις.

Δείτε LIVE την εξέλιξη των φαινομένων

Εν τω μεταξύ και σε άλλα σημεία στην ηπειρωτική χώρα, αλλά και σε κάποια νησιά, έχουμε χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες.

Χιονοθύελλα σε Σαμοθράκη, χιόνια σε Φλώρινα, Κοζάνη, Πέλλα

Στη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειξε -1 βαθμούς Κέλσιου με χιόνι στους δρόμους της πόλης, ενώ το ίδιο συμβαίνει τη Σαμοθράκη, στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, σε περιοχές στη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης, την οποία επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα e-evros.gr, τονίστηκε το εξής: «Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα σχολεία έκλεισαν απο σήμερα (09/01), στις 09:30, και θα παραμείνουν και αύριο (10/01) κλειστά με απόφαση δημάρχου. Ο λόγος της αυριανής πρόβλεψης είναι για να δοθεί η δυνατότητα στους διευθυντές να προγραμματίσουν την τηλεκπαίδευση».

Η Σαμοθράκη, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί από την ομάδα «Forecast Weather Greece», επλήγη από χιονοθύελλα. Επίσης, στα λευκά «ντύθηκαν» και περιοχές του Δήμου Σουφλίου ενώ, από νωρίς το πρωί, νιφάδες χιονιού έπεσαν και στην Αλεξανδρούπολη.

Χιόνια στην Πέλλα – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Επί ποδός βρίσκεται ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που σημειώθηκε, την Τρίτη (09/01), στα ορεινά χωριά του Δήμου Έδεσσας.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Δάνης Τζαμτζής, στο Aridaia News, από τις ανηφόρες του Άγρα και μέχρι τα όρια του νομού Φλώρινας η χιονόπτωση είναι έντονη, ενώ κάλεσε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το εθνικό οδικό δίκτυο, πάντως, παραμένει ανοιχτό.

Ακόμα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας aridaianews.blogspot.com, λόγω χιονόπτωσης και παγετού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται στα εξής οδικά σημεία:

Ημαθία: Από το 91ο έως το 98ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) και από το 18ο έως το 26π χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Σελίου

Κιλκίς: Από το 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καστανερής – Λιβαδίων.

Πέλλα: Από το 10ο χιλιόμετρο του οδικού δικτύου Άρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα

Διπλή ψυχρή εισβολή

Συγκεκριμένα, διπλή ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει τη χώρα μας, με το πρώτο κύμα κρύου, καταιγίδων και χιονιού να κάνει ήδη την εμφάνισή του, ενώ το δεύτερο θα «χτυπήσει» την Παρασκευή σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο καιρός τις επόμενες ώρες

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Νότια Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για αύριο, οπότε αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Την Τρίτη, αναμένονται αρκετές βροχές και καταιγίδες από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, ενώ πιθανότατα να πέσουν χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην κεντρική και ανατολική χώρα. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και θα φτάσουν τους 11 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και τους 14-16 σε νότια και κεντρική στο μέγιστο επίπεδο τους, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα προσεγγίσουν τα 8-9 μποφόρ.

Χιόνια ακόμα και στην Αθήνα

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ένα το δεύτερο πολικό κύμα θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από την Παρασκευή (12/1) και θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή. Το κύμα θα φέρει όχι μόνο περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αλλά και βοριάδες και χιόνια να σημειώνονται σε χαμηλά υψόμετρα προς τα κεντρικά και τα ανατολικά.

Υπάρχει μάλιστα πιθανότητα το Σάββατο (13/1) και την Κυριακή (14/1) να χιονίσει και στην Αττική, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή στα βόρεια προάστια, αλλά ακόμη και στο κέντρο της πόλης να σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του OPEN, δεν αποκλείεται να το «στρώσει» στα βόρεια προάστια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter