Καιρός: Στον κλοιό του «Λεάνδρου» η χώρα – Η πρόγνωση για την Παρασκευή

Καιρός: Στον κλοιό του «Λεάνδρου» η χώρα – Η πρόγνωση για την Παρασκευή

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας, με τις καιρικές προγνώσεις να κάνουν λόγο για ακόμη ψυχρότερη Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Που αναμένεται παγετός και χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, παγετός θα σημειωθεί την Παρασκευή 15/1 στα περισσότερα ηπειρωτικά. Όπως αναφέρει το meteo.gr, iδιαίτερα στα βόρεια ηπειρωτικά θα καταγραφούν θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από -6 βαθμούς.

Κακοκαιρία σε τρεις… δόσεις – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Πέμπτης, εκτεταμένο ανώτερο χαμηλό με ψυχρές αέριες μάζες που έχουν ξεκινήσει από την Βόρεια Ευρώπη και οι οποίες κινούνται νοτιότερα, τις επόμενες ημέρες θα προκαλέσουν σημαντική επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά:

  • Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις
  • Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες
  • Τους θυελλώδεις ανέμους και
  • Τον ισχυρό παγετό

Η κακοκαιρία θα έρθει σε τρία κύματα. Όσον αφορά το πρώτο, βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα και θα κορυφωθεί την Παρασκευή.   Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε Πέμπτη το βράδυ και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

Τις χιονοπτώσεις

Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, στη Μακεδονία και τη Θράκη (ορεινά και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές), στη Θεσσαλία (400 μέτρα) και στα ορεινά -ημιορεινά της Ηπείρου και της υπόλοιπης κεντρικής χώρας. Στη δυτική Μακεδονία και τη Χαλκιδική τη νύχτα της Πέμπτης θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, στην ανατολική Στερεά Εύβοια (600 μέτρα) και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο (800 μέτρα).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

  • Τις βραδινές και νυχτερινές ώρες της Πέμπτης στα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς
  • Από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου
  • Από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής στις Κυκλάδες και
  • Το απόγευμα της Παρασκευής στα Δωδεκάνησα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter