Καιρός: «Γραμμή λαίλαπας» στο Αιγαίο – Τι είναι και ποιες περιοχές επηρεάζει

Καιρός: «Γραμμή λαίλαπας» στο Αιγαίο – Τι είναι και ποιες περιοχές επηρεάζει

Καταιγίδες, χαλάζι, μεγάλος όγκος νερού και θυελλώδεις άνεμοι σημειώνονται τη Δευτέρα στο Αιγαίο, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να χαρακτηρίζει ως «γραμμή λαίλαπας» την περιοχή όπου πλήττουν τα φαινόμενα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, η «γραμμή λαίλαπας» πρόκειται για περιοχή «στενή σε πλάτος, μεγάλη σε μήκος με καταιγίδες οι οποίες είναι δυνατόν να συνοδεύονται από χαλάζι, μεγάλο όγκο νερού, μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων, πολύ ισχυρούς ανέμους, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους και οι οποίες σχηματίζονται κατά μήκος ενός ψυχρού μετώπου. Λέγοντας ψυχρό μέτωπο, εννοούμε τη διαχωριστική επιφάνεια μεταξύ ψυχρού αέρα που ακολουθεί και θερμού που προηγείται».

Αναλυτικά η ανάρτηση Μαρουσάκη

Γραμμή λαίλαπας αυτή τη στιγμή επηρεάζει μεγάλο τμήμα του Αιγαίου πελάγους.
Τι είναι η γραμμή λαίλαπας;
Πρόκειται για μια περιοχή στενή σε πλάτος, μεγάλη σε μήκος με καταιγίδες οι οποίες είναι δυνατόν να συνοδεύονται από χαλάζι, μεγάλο όγκο νερού, μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων, πολύ ισχυρούς ανέμους, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους και οι οποίες σχηματίζονται κατά μήκος ενός ψυχρού μετώπου.
Λέγοντας ψυχρό μέτωπο, εννοούμε τη διαχωριστική επιφάνεια μεταξύ ψυχρού αέρα που ακολουθεί και θερμού που προηγείται.
Καλό υπόλοιπο ημέρας!

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα (LIVE)

ΕΜΥ: Ο καιρός τη Δευτέρα

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής και στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις βόρειες Κυκλάδες και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter