Καιρός: Το χιόνι έφτασε και το ένα μέτρo στα Τρίκαλα – Που χρειάζονται αλυσίδες

Καιρός: Το χιόνι έφτασε και το ένα μέτρo στα Τρίκαλα – Που χρειάζονται αλυσίδες
Φωτογραφία αρχείου

Από 10 εκατοστά έως και ένα μέτρο έχει φτάσει το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, και πάνω από 800 μέτρα υψόμετρο.

Παράλληλα η εικόνα που παρουσιάζει η στάθμη των ποταμών είναι ελεγχόμενη, αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, προσθέτοντας πως 48 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων, γκρέιντερ και αλατιέρες, δίνουν τη δική τους μάχη στο επαρχιακό δίκτυο ώστε αυτό να μείνει ανοικτό και να μην παγώσει το οδόστρωμα από το παγετό.

Ο κ. Μιχαλάκης αναφέρει επίσης πως δεν υπάρχουν προβλήματα στο εθνικό δίκτυο. Ο ίδιος συνιστά τέλος, οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Που χρειάζονται αλυσίδες

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης απαιτείται:

α) στην επαρχιακή οδό Καλαμπάκας-Ασπροποτάμου από το 35o χλμ. έως το 68o χλμ., καθώς και στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων Αγίας Παρασκευής (Τζούρτζια), Χαλικίου, Ανθούσας, Κατάφυτου, Καλλιρρόης, Στεφανίου, Κρανιάς, Δολιανάς, Πολυθέας, Μηλιάς,

β) στην επαρχιακή οδό Καλαμπάκας-Βλαχάβας από το 9o χλμ. έως το 15o χλμ., καθώς και στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων Βλαχάβας, Σκεπαρίου, Γάβρου και Φωτεινού,

γ) στην επαρχιακή οδό Θεόπετρας-Μαυρελίου από το 18ο χλμ. έως το 32ο χλμ., καθώς και στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων Μαυρελίου, Λογγά, Γερακαρίου και Κονισκού του Δήμου Μετεώρων.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι λόγω χιονόπτωσης η συγκοινωνία διεξάγεται ολοσχερώς και με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις:

α) Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτης από 31ο χιλ. (συνοικισμός Αγίου Γεωργίου Ελάτης) έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου)

β) Επαρχιακή Οδός Πύλης- Μεσοχώρας από 22ο χιλ. (Ισιώματα) έως 55 χιλ. (Μεσοχώρα)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter