Καιρός: Βροχές στα ανατολικά και ισχυροί βοριάδες – Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Βροχές στα ανατολικά και ισχυροί βοριάδες – Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το πρωί στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αναμένονται για την Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στην ανατολική χώρα αναμένονται τοπικές βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδικά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Στερεάς, παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια τμήματα του Αιγαίου από δυτικές 5 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς, στις υπόλοπες περιοχές από 05 έως 16 και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τοπικά τους 17 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Κρύο και τοπικές βροχές το Σαββατοκύριακο

Όσον αφορά το Σάββατο, η ΕΜΥ προβλέπει τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα νότια. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 (μείον 1) έως 10 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 05 έως 16 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Την Κυριακή, θα εκδηλωθούν στα δυτικά τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Αιγαίο, όπου κυρίως από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα θα στραφούν σε νότιους στο Αιγαίο με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter