Καιρός: Χειμωνιάτικο τριήμερο με χιόνια, καταιγίδες και κρύο – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα (LIVE)

Καιρός: Χειμωνιάτικο τριήμερο με χιόνια, καταιγίδες και κρύο – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα (LIVE)

Ο καιρός  αλλάζει από το μεσημέρι της Παρασκευής λόγω του ψυχρού κύματος που έρχεται από τα δυτικά. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες αλλά και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Την Παρασκευή, αναμένονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο στρεφόμενοι από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο σε βόρειους με την ίδια ένταση.

LIVE η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Το Σάββατο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Στην ανατολική χώρα και κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική τα φαινόμενα θα είναι κατα τόπους ισχυρά ως και το απόγευμα. Μετά το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν και σε αυτές τις περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 7 με 8 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Συγκεκριμένα, στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία θα κυμανθεί από -4 έως 7 με 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από  -4 έως 12 με 14 και στη νησιωτική χώρα από 6 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Την Κυριακή, στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια τις πρωινές ώρες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο νότιο Ιόνιο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά και νότια πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση η οποία θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter