Κακαβιά: 11 θετικά τεστ σε αστυνομικούς και τελωνειακούς – Χωρίς τεστ «περνούν» οι οδηγοί φορτηγών

Κακαβιά: 11 θετικά τεστ σε αστυνομικούς και τελωνειακούς – Χωρίς τεστ «περνούν» οι οδηγοί φορτηγών

Σοβαρές καταγγελίες έρχονται στο προσκήνιο από τους τελωνειακούς υπαλλήλους για τις συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να εργαστούν εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. 

Μάλιστα σήμερα, σε μαζικά rapid test που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς, στα σύνορα Ηπείρου με Αλβανία, ανιχνεύθηκαν 11 θετικά δείγματα. Συγκεκριμένα, 7 αστυνομικοί, τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι και ένας εργαζόμενος βρέθηκαν «θετικοί» εντείνοντας τους φόβους και την αγωνία όλων όσοι καθημερινά εργάζονται για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τελωνείου.

Όπως κατήγγειλε στο documentonews.gr ο Χρήστος Γρίβας, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας, στο τελωνείο Κακαβιάς δεν τηρούνται οι απαιτούμενοι όροι για την ασφαλή διενέργεια των ελέγχων. Πρέπει να γίνονται τα τεστ πριν τον διαβατηριακό έλεγχο και όχι μετά, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γρίβας.

Κι αυτό, γιατί πάγια πρακτική του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην περιοχή είναι να διενεργεί rapid tests μετά τον αστυνομικό έλεγχο!

Όπως σημείωσε ο κ. Γρίβας, ήδη από το πρώτο κύμα αίτημα της ΑΔΕΔΥ και των τελωνειακών υπαλλήλων ήταν να διενεργούνται πριν οι έλεγχοι με εγκατάσταση κοντέινερ και μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε τυχόν θετικά κρούσματα να μην περιφέρονται ανάμεσα σε αστυνομικούς και εργαζόμενους αναμένοντας το αποτέλεσμα του τεστ.

Επίσης ο κ. Γρίβας έθεσε και ένα άλλο σοβαρό ζήτημα. Το ότι εδώ και δύο εβδομάδες εξαιρούνται κάθε υγειονομικού ελέγχου οι οδηγοί των φορτηγών που διέρχονται από το τελωνείο της Κακαβιάς, το οποίο, σημειωτέον, είναι και η μοναδική ελεύθερη δίοδος εισόδου στην ελληνική επικράτεια. Σε αυτό το ερώτημα αξίζει να επισημανθεί ότι οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν δώσει την παραμικρή επίσημη απάντηση.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter