Κακαβιά: Σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία των rapid test, άφαντοι οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ

Κακαβιά: Σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία των rapid test, άφαντοι οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ

Σοβαρά ερωτήματα για το πόσο αξιόπιστα είναι τα rapid test που χρησιμοποιεί ο ΕΟΔΥ και διενεργούνται κατά εκατοντάδες τόσο από τις ΚΟΜΥ που είναι εγκαταστημένες στην Κακαβιά όσο και από τις κινητές μονάδες ανά την Ελλάδα προκαλούνται μετά από τα δέκα «θετικά» τεστ που εντοπίστηκαν σε Τελωνειακούς και Αστυνομικούς, όπως αποκάλυψε χθες το documentonews.gr, αλλά μετά από διενέργεια μοριακών ελέγχων όλα τα άτομα βρέθηκαν αρνητικά στον κορονοϊό!

To μεγάλο ζήτημα προκύπτει καθώς το υπουργείο Υγείας έχει ουσιαστικά εξομοιώσει τα rapid test με τον μοριακό έλεγχο, κρίνοντας ότι ο δεύτερος δεν απαιτείται αν το τεστ είναι θετικό. Προφανώς για… οικονομικούς λόγους…

Έτσι το Σάββατο μετά την «συρροή» στην Κακαβιά υπήρξε πολύ μεγάλη επιμονή και από αστυνομικούς και τελωνειακούς προκειμένου να πραγματοποιηθεί μοριακός έλεγχος στα δέκα «θετικά» άτομα τα οποία όμως ήταν και ασυμπτωματικά. Και το αποτέλεσμα ευτυχώς ήταν ευχάριστο για όλους. 

Βέβαια το ερώτημα παραμένει αναπάντητο ακόμα από τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ. Τι συνέβη ή τι συμβαίνει με τα rapid test; Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το θέμα δεν αναμένεται να κλείσει έτσι καθώς θα υπάρξουν εξελίξεις στη Βουλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter