Κακιά Σκάλα: Ταλαιπωρίας συνέχεια στην Αθηνών – Κορίνθου – Διαφωνίες και αιχμές για την αργή αποκατάσταση (Videos)

Κακιά Σκάλα: Ταλαιπωρίας συνέχεια στην Αθηνών – Κορίνθου – Διαφωνίες και αιχμές για την αργή αποκατάσταση (Videos)

Με αργούς ρυθμούς θα κινηθεί η πλήρης αποκατάσταση στην περιοχή όπου σημειώθηκε κατολίσθηση τα ξημερώματα της Πέμπτης, έχοντας ως αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Eνδεικτική η ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν μόνο δύο λωρίδες για να εξυπηρετηθούν, όπως και η διαδικασία… μετακύλισης ευθυνών και έκφρασης διαφωνιών για τον χρόνο και τον τρόπο αποκατάστασης των ζημιών από την κατολίσθηση.

Παπανικόλας: «Θέλουμε εντολή από το Δημόσιο»

Ο πρόεδρος της Ολυμπίας Οδού ανέφερε ότι την Κυριακή θα δοθεί στην κυκλοφορία η μεσαία λωρίδα, ώστε να λειτουργούν πλέον δύο, με τον στόχο της πλήρους αποκατάστασης να έχει τεθεί πριν τα Χριστούγεννα και τη μαζική έξοδο των εκδρομέων.

«Κλειστές είναι οι 2 λωρίδες αυτή τη στιγμή και είναι ανοιχτή η μία. Αποκαθιστούμε τους φράχτες ανάσχεσης και τα στηθαία ασφαλείας και την Κυριακή αν όλα πάνε καλά θα δοθεί η μεσαία λωρίδα, ώστε να είναι σε λειτουργία δυο λωρίδες που επαρκούν, και με στόχο πριν τις γιορτές να δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία και η αριστερή, εξωτερική λωρίδα. Εκτός κι αν έχουμε «εκπλήξεις» όπως οι βροχοπτώσεις και οι σεισμοί που είχαμε», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Παπανικόλας.

«Αν από αυτόν τον βράχο είχε σκοτωθεί κάποιος, σε ποιον θα έκανε αγωγή;» ρώτησαν εύλογα οι δημοσιογράφοι, για να λάβουν την απάντηση: «Δεν το γνωρίζω. Είναι έξω από το έργο παραχώρησης. Δεν έχουμε δικαίωμα να επεμβαίνουμε σε μέρη που είνα έξω από το έργο μας. Χρειαζόμαστε κάποια εντολή για να το κάνουμε. Το παρακολουθούμε και το καταγράφουμε».

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επέμειναν ρωτώντας «εάν χαλάσει ποιος θα το φτιάξει», με τον πρόεδρο της Ολυμπίας Οδού να απαντά: «Θέλουμε εντολή από το δημόσιο. Έχουμε τη συντήρηση εντός των ορίων παραχώρησης του έργο. Το σημείο που έπεσε ο βράχος είναι εκτός των ορίων της παραχώρησης κατά 100 μέτρα. Το υπουργείο έχει την αρμοδιότητα».

Ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει ότι οι επεμβάσεις είναι ευθύνη του κράτους, με την Ολυμπία Οδό να αναλαμβάνει μέσω καθορισμένων ορίων τη συντήρηση του έργου.

«Οι φράχτες και τα συρματοπλέγματα είναι από προηγούμενες εργολαβίες, από παλιά και το σημείο που έγινε η κατολίσθηση είναι εκτός των ορίων παραχώρησης του έργου, ήταν σωστά σχεδιασμένοι οι φράχτες, εμείς παρακολουθούμε τις μετακινήσεις. Η συντήρηση του έργου εντός των ορίων είναι δική μας. Υπάρχουν όρια παραχώρησης στα οποία έχουμε βάλει και φράχτες. Είναι πολύ καθορισμένα τα όρια του έργου μας», είπε και πρόσθεσε πως εκτός των ορίων η ευθύνη είναι του υπουργείου και «για να υπάρξει επέμβαση πρέπει να δοθεί εντολή από το Δημόσιο».

Διαφωνία Λέκκα – «Κλειστές για μία εβδομάδα οι λωρίδες»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο Mega, ζήτησε να παραμείνουν κλειστές οι δυο λωρίδες κυκλοφορίας για μια εβδομάδα.

O κ. Λέκκας, ανέφερε ότι βρέθηκε επί τόπου και συζήτησε με τους τεχνικούς της εταιρείας στους οποίους είπε ότι θα είναι καλύτερα να διατηρηθεί η μία λωρίδα κυκλοφορίας μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να μειωθεί ο κίνδυνος. Παράλληλα, έκανε λόγο για μεγάλη κατολίσθηση μεγάλου όγκου καθώς υπολογίζονται σε 30 κυβικά μέτρα ο βράχος που αποσπάστηκε από τα πρανή και έπεσε στην εθνική οδό. Όπως είπε, ο βράχος αποσπάστηκε από το κορυφαίο τμήμα του πρανούς και δεν μπορούσε να συγκρατηθεί από τις δυο παγίδες, διαλύοντάς τις.

Ο καθηγητής Γεωλογίας χαρακτήρισε εξαιρετικά επικίνδυνη την περιοχή σημειώνοντας ότι «εξετάζονται διάφορα μέτρα αλλά επειδή είναι πολύ αρνητικές οι συνθήκες δεν ξέρω κατά πόσο θα αποδώσουν αν και χαρακτήρισε πολύ μικρή την πιθανότητα να συμβεί μια νέα αποκόλληση βράχων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter