Κακλαμάνης: Μεγάλος ο κίνδυνος για άνοδο της ακροδεξιάς – Η κυβέρνηση έχει ευθύνες (Video)

Κακλαμάνης: Μεγάλος ο κίνδυνος για άνοδο της ακροδεξιάς – Η κυβέρνηση έχει ευθύνες (Video)

Το καμπανάκι της ανόδου της ακροδεξιάς, επεσήμανε σε συνέντευξή του, στη Ναυτεμπορική, ο Νικήτας Κακλαμάνης, δύο μήνες πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης «ευτυχώς στην Ελλάδα η ακροδεξιά έκφραση, δεν έχει βρει έναν σύγχρονο, αξιόπιστο ηγέτη. Εάν το είχε βρει φοβάμαι ότι θα ήμασταν μπροστά στα ίδια φαινόμενα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι Γάλλοι με τη Λεπέν, και οι άλλες χώρες με τις αντίστοιχες Λεπέν. Εγώ τον κρούω τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «πολύ φοβάμαι ότι το σύνολο των εκ δεξιών κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί στις ευρωεκλογές να αθροίσει ένα ποσοστό, που να αγγίξει το 20%. Τη μέρα των εκλογών η ευθύνη περνάει στα χέρια του Έλληνα πολίτη, για αυτό να σκεφτούν όλοι την μεγάλη ευθύνη. Το περίεργο είναι ότι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια η αντίδραση του κόσμου, στρέφεται προς τα Αριστερά, τώρα στρέφεται προς τα ακροδεξιά».

Έχει ευθύνες η κυβέρνηση

Σε ερώτηση για το ένα η κυβέρνηση έχει ευθύνες, ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι «όλο το πολιτικό σύστημα έχει ευθύνη και κυρίως οι εκάστοτε κυβέρνηση. Βεβαίως και έχουμε ευθύνη».

Η συζήτηση γίνεται στον απόηχο των έντονων συγκρούσεων που γίνονται στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, σχετικά με την ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται, ότι στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί επικοινωνιακά να «ηγεμονεύσει» στο περίφημο «κέντρο», ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε σημειώσει πριν λίγους μήνες ότι « το κέντρο για μένα δεν είναι ιδεολογία, αλλά επάγγελμα». Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι η «σαμαρική» πτέρυγα, θεωρεί ότι ο Μητσοτάκης, έχει απομακρύνει την Νέα Δημοκρατία από την παραδοσιακή της κοινωνική βάση, και αυτό εκτιμάται, ότι θα αποτυπωθεί στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter