Κακοκαιρία Avgi: Πού θα χιονίσει τη νύχτα στην Αττική – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα (LIVE)

Κακοκαιρία Avgi: Πού θα χιονίσει τη νύχτα στην Αττική – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα (LIVE)

Η κακοκαιρία Avgi συνεχίζει να πλήττει πολλές περιοχές της χώρας με χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους, όμως αρχίζει να εξασθενεί με τον καιρό να βελτιώνεται σταδιακά τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, οι νεφώσεις θα μετακινηθούν προς τα νότια και ΝΑ της χώρας. Ειδικότερα, μπόρες θα έχουμε σε Σποράδες, κεντρική και νότια Εύβοια μέχρι και την Κρήτη.

Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα γίνουν ακόμη λιγότερες και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στους 10 στα κεντρικά, στους 4 με 11 στα βόρεια και στους 13 στα νότια. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 10 και στα δυτικά στους 13.

Στην Αττική χιόνια αναμένονται τη νύχτα στα βόρεια του νομού και από τα 450 μέτρα και πάνω και το πρωί θα έχουμε βροχές επίσης στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, από το πρωί λιακάδα και η θερμοκρασία από -1 έως 9 βαθμούς.

Την Πέμπτη, στην Κρήτη θα παραμείνουν κάποια φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα, ενώ την Παρασκευή σύννεφα θα εισέλθουν στη χώρα από τα βόρεια προς τα ΝΑ της Ελλάδας.

Το Σάββατο φαινόμενα θα έχουμε σε Θεσσαλία, Στερεά και αν.Πελοπόννησο χωρίς όμως κάτι τι σημαντικό.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με αρκετή ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά.

Πάντως κατά τον Σάκη Αρναούτογλου έως 8 με 10/2 δεν φαίνεται να έχουμε κάποια αλλαγή του καιρού, αλλά από τις 10-12/2 και μετά θα έχουμε νέο σκηνικό του καιρού.

Live η εξέλιξη των φαινομένων

Κλειστά σχολεία

Η κακοκαιρία Avgi παρόλο που εξασθενεί, δημιούργησε αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη (31/01/2024) σε Βίλια, Ερυθρές, Δερβενοχώρια και Τανάγρα, περιοχές έχει κάνει αισθητή την παρουσία της η κακοκαιρία ,με έντονη χιονόπτωση καθώς και στη Δίρφυ, το Μαντούδι και την Αιδηψό Ευβοίας, την Φιαστό και την Βιάννο στην Κρήτη και τα Καλάβρυτα στην Αχαία

Αναλυτικά οι έως τώρα ανακοινώσεις των Δήμων που καρτούν και αύριο, Τετάρτη κλειστά τα σχολεία:

  • Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων (Εύβοια)

Με Απόφαση του Δημάρχου Γεώργιου Ψαθά θα έχουμε διακοπή μαθημάτων στα Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια και κλείσιμο Βρεφικού και Παιδικού Σταθμού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αύριο Τετάρτη 31.1.2024

  • Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας (Εύβοια)

Με απόφαση του Δημάρχου Γεώργιου Τσαπουρνιώτη, θα παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Εύβοιας, εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες).

  • Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού (Εύβοια)

Με απόφαση του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού Ιωάννη Κοντζιά κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά Σχολεία Κρυονερίτη και Αγδινών και αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, για την ασφάλεια μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

  • Κοινότητα Βιλίων (Βοιωτία)

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βιλίων Κωνσταντίνο Μακρυνόρη, τα σχολεία σε Ερυθρές και Βίλια, λόγω της χιονόστρωσης και των έντονων καιρικών φαινόμενων που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες, θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 31.01.2024

  • Δημοτικές Ενότητες Δερβενοχωρίων και Τανάγρας (Βοιωτία)

Λόγω της επικείμενης παγωνιάς και των εντόνων καιρικών φαινομένων που συνεχίζουν σε ορισμένες περιοχές του Δήμου, για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αύριο Τετάρτη 31/01/2024 οι σχολικές μονάδες του Δήμου Τανάγρας θα λειτουργήσουν ως εξής:
-Δημοτική Ενότητα Τανάγρας: Όλες οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Τανάγρας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια ) θα παραμείνουν κλειστές.
-Δημοτική Ενότητα Δερβενοχωρίων: Όλες οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές.

Στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες ( Σχηματαρίου , Οινοφύτων και Δηλεσίου) όλες οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι Παιδικοί σταθμοί) θα λειτουργήσουν από τις 9 η ώρα το πρωί και μετά για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

  • Δημοτικές Ενότητες Καλαβρύτων και Αροανίας (Αχαΐα)

Με Απόφαση του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων καθώς και του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου, του Γυμνασίου Ψωφίδας, του Γυμνασίου Δάφνης και του Λυκείου Δάφνης για την Τετάρτη (31-01-24), ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, των συνοδών και των εκπαιδευτικών.

  • Δήμος Φαιστού (Κρήτη)

Και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες: Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού.
Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων.
Δημοτικό Σχολείο Καμαρών. Γυμνάσιου Ζαρού.

  • Δήμος Βιάννου (Κρήτη)

Με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη και αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 οι σχολικές Μονάδες του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο καθώς και ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός) θα παραμείνουν κλειστές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Μπάιντεν: Προαναγγέλλει «απάντηση» στην επίθεση με drone στην Ιορδανία

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Στα «σχοινιά» ο Καραμανλής από την κατάθεση και δεύτερου εμπειρογνώμονα

Δώρα Αυγέρη: Η Ελλάδα τελευταία στην Ευρώπη στη χρηματοδότηση λειτουργικών αναγκών των ΑΕΙ

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter