Κακοκαιρία Avgi: Υποχωρεί ο χιονιάς, παραμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι – Πού αναμένονται καταιγίδες (LIVE)

Κακοκαιρία Avgi: Υποχωρεί ο χιονιάς, παραμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι – Πού αναμένονται καταιγίδες (LIVE)

Η κακοκαιρία Avgi υποχωρεί σταδιακά, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα ορεινά της Κρήτης μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινάημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής και της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου που βρίσκονται ήδη σε ύφεση, μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Ωστόσο, παραμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους τις πρώτες πρωινές ώρες στις νότιες Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη.

Διαβάστε εδώ τι ισχύει την Τετάρτη για τα σχολεία.

LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στις νότιες Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη.

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινάημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής και της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου που βρίσκονται ήδη σε ύφεση, μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην Κρήτη θα συνεχιστούν κατά τόπους έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 13 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Διαβάστε επίσης:

Εγκλωβισμένοι οδηγοί σε Πάρνηθα και Φυλή – Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter