Κακοκαιρία Bettina: Σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα – Ριπές ανέμων έως 160 χλμ/ώρα

Κακοκαιρία Bettina: Σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα – Ριπές ανέμων έως 160 χλμ/ώρα

Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 25/11 και το πρωί της Κυριακής 26/11 έχει πλέον κινηθεί γρήγορα όπως αναμενόταν στην περιοχή της Βορειοδυτικής Μαύρης Θάλασσας με εκτιμώμενη ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του τα 972 hPa.

Κατά την πορεία του από τη Νότια Αδριατική Θάλασσα, όπου βρισκόταν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 25/11 με εκτιμώμενη ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του τα 993 hPa, το βαρομετρικό χαμηλό βάθυνε σημαντικά κινούμενο προς το Βόρειο Αιγαίο. Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 25/11, στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου σύμφωνα με μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού εκτιμάται ότι ήταν τα 976 hPa. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Βόρεια Ελλάδα κατέγραψαν την μικρότερη ατμοσφαιρική πίεση από την αρχή λειτουργίας τους.

Συνέπεια της κίνησης αυτού του βαθέως βαρομετρικού χαμηλού ήταν η επικράτηση θυελλωδών ανέμων σε αρκετές περιοχές της χώρας μας όπου τοπικά οι ριπές ξεπέρασαν τα 160 km/h, καθώς και σημαντικές βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά. Στην παρακάτω εικόνα συνοψίζονται οι 8 υψηλότερες ριπές ανέμου και τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 25/11 και έως το πρωί της Κυριακής 26/11.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ενώ στην αρχή της ημέρας οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειώνονται και σε πεδινά τμήματα στο Βόρειο Έβρο. Χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου, όπου πρόσκαιρα και τοπικά χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε ημιορεινά τμήματα της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Παγετός αναμένεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας, καθώς και σε ορεινά τμήματα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 9, στην Ήπειρο από -7 έως 10 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -6 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 12-14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 15 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές-δυτικές γενικά διευθύνσεις αρχικά με εντάσεις έως 8-9 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις αρχικά με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στα δυτικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι έως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος γενικά καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις αρχικά με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter