Κακοκαιρία Daniel: Ενας νεκρός, τρεις αγνοούμενοι – Ανυπολόγιστες ζημιές, κλειστοί δρόμοι και εκκενώσεις κτιρίων

Κακοκαιρία Daniel: Ενας νεκρός, τρεις αγνοούμενοι – Ανυπολόγιστες ζημιές, κλειστοί δρόμοι και εκκενώσεις κτιρίων
Καταιγίδα Daniel εικόνα από τον Πλατανιά. Πηγή: Twitter

Ενας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι είναι μέχρι τώρα ο απολογισμός της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel η οποία θα συνεχιστεί για 48 ώρες όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές σε υποδομές, κτίρια και αυτοκίνητα.

Οι αγνοούμενοι ήταν πέντε αλλά το βράδυ της Τρίτης είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια των δύο αγνοουύμενων στο νότιο Πήλιο. Πρόκειται για ζευγάρι Αυστριακών, που παρασύρθηκε από τα χειμαρρώδη νερά της κακοκαιρίας, από το σπίτι του στο νότιο Πήλιο, στην Ξινόβρυση.

Ενας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του στον Βόλο όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση του νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές αρχές αγνοούνται δύο άτομα στην περιοχή της Πάλτσης χωρίς όμως να υπάρχει επιβεβαίωση από την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Ο 42χρονος που προσπάθησε να περάσει το πρωί με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, συνεχίζει να αγνοείται.

Η κυκλοφορία προς το νότιο Πήλιο διακόπηκε διότι κατέρρευσε η γέφυρα στην περιοχή της Μπούφας επί της εθνικής οδού Βόλου – Νεοχωρίου – Αργαλαστής.

Μέσα στην πόλη του Βόλου λόγω των βλαβών στα δίκτυα, δεν υπάρχει ηλεκτρικό, νερό, ίντερνετ και τηλέφωνο.

Επίσης στον Βόλο έχουν πλημμυρίσει οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, του πρώην εργοστασίου που στεγάζει εκθέματα και εργαστήρια για την ιστορία της πλινθοκεραμοποιίας και το μνημείο αυτό της βιομηχανικής μας κληρονομιάς θάφτηκε στις λάσπες .

Στην Βόλο δεν θα λειτουργήσουν αύριο οι αστικές συγκοινωνίες, ενώ δεν υπάρχουν τρένα και δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ , ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Μαγνησία, όπου έχει δοθεί εντολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Απαγόρευση κυκλοφορίας υπάρχει και στη Σκιάθο που έχει επίσης πληγωθεί. Δρόμοι έχουν μεγάλες ζημιές ή έχουν κλείσει από κατολισθήσεις και άλλοι έχουν κλείσει με εντολή της Αστυνομίας σε Λάρισα, Μαγνησία και Σποράδες.

Εκκενώσεις

Στον Βόλο οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του Γηροκομείου του Βόλου, του οποίου μια πτέρυγα κατάρρευσε και του Κέντρου Υγείας της Αργαλαστής.

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμι ενώ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει πολλές περιοχές. Από τις πλημμύρες ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus.

Ρεκόρ μεγαλύτερου ημερήσιου ύψους βροχής καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέβριο 2020.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία Daniel: Ήχησε ξανά το 112 στη Μαγνησία – Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Βόλος: Κατέρρευσε πτέρυγα του Γηροκομείου – Αναζητείται στέγη για τους ηλικιωμένους

Σκιάθος: Τρομακτικές εικόνες στο νησί από την κακοκαιρία Daniel (Video)

Κακοκαιρία Daniel: Πού είναι κομμένο το οδικό δίκτυο σε Λάρισα και Μαγνησία

Κακοκαιρία Daniel: Χωρίς ηλεκτρικό περιοχές σε Βόλο, Πήλιο και Σποράδες

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter