Κακοκαιρία Daniel: Στα όριά του και ο ποταμός που διασχίζει την Ελασσόνα

Κακοκαιρία Daniel: Στα όριά του και ο ποταμός που διασχίζει την Ελασσόνα

Οι έντονες κατά διαστήματα και διαρκείς βροχοπτώσεις που σημειώνονται από την περασμένη Δευτέρα στην ευρύτερη παρολύμπια περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας και όχι μόνο, «φούσκωσαν» για τα καλά και τον Ελασσονίτη ποταμό, που νωρίς χθες το πρωί και για αρκετές ώρες, διερχόμενος μέσα από την πόλη της Ελασσόνας, παρουσίασε …μια «άγρια» εικόνα, διαφορετική από τη συνηθισμένη της καθημερινότητας, ίσως εικόνα που δείχνει και υπενθυμίζει με έμφαση τη δύναμη και το μεγαλείο της φύσης, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το  λαρισαϊκό σάιτ eleftheria.gr.

Τεράστιοι όγκοι νερού για αρκετές ώρες διέσχιζαν με ορμή την κοίτη του ποταμού Ελασσονίτη για να καταλήξουν λίγες ώρες αργότερα στον Πηνειό.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν στο διάβα τους ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, πολλά ξύλα, λασπόνερα αλλά και ποσότητες φερτών υλικών.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη εικόνα με ανυπολόγιστες ποσότητες νερού να διασχίζουν την Ελασσόνα υπήρχε και την περασμένη Τρίτη. Ευτυχώς για την περιοχή, το πέρασμα του «φουσκωμένου» Ελασσονίτη, δεν δημιούργησε απρόβλεπτες καταστάσεις, κρίνοντας και από τις ιδιαίτερα δύσκολες και τραγικές καταστάσεις που βιώνουν γειτονικές με την Ελασσόνα περιοχές.

Δεν περνά απαρατήρητο πως η «εικόνα» του «φουσκωμένου» ποταμού της Ελασσόνας επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια.

Ο Ελασσονίτης ποταμός πηγάζει από τις νότιες πλαγιές του Ολύμπου και αφού περάσει από την πόλη της Ελασσόνας ενώνεται με τον Τιταρήσιο ποταμό, κοντά στο Αμούρι, και καταλήγει στον Πηνειό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter