Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια – Έσπασε φράγμα, εκκενώθηκαν προληπτικά χωριά στην Καρδίτσα (Photos-Video)

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ. Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 (LARISSANET.GR / EUROKINISSI)
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ. Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 (LARISSANET.GR / EUROKINISSI)
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ. Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 (LARISSANET.GR / EUROKINISSI)
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ. Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 (LARISSANET.GR / EUROKINISSI)

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει σε αρκετές περιοχές το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διομήδης» κυρίως στην Εύβοια και τη Θεσσαλία. Την ίδια ώρα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 196 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Δείτε επίσης: «Σαρώνει» ο «Διομήδης»: Έως 10 μποφόρ και απαγορευτικό απόπλου – Live η εξέλιξη των φαινομένων

Συγκεκριμένα, στη Βόρεια Εύβοια, από τα μεσάνυχτα βρέχει ασταμάτητα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Τα ξημερώματα, «φούσκωσε» ο ποταμός Κηρέας και διεκόπη η κυκλοφορία στο 57ο χλμ της Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού.

Σύμφωνα με το Evima.gr, διεκόπη η κυκλοφορία στο Πευκί από πτώση δέντρου στον κεντρικό οδικό άξονα Ιστιαίας Χαλκίδας. Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς όπου αναμένει συνεργείο που θα απομακρύνει το πεύκο από το οδόστρωμα.

Ακόμα, η έντονη κακοκαιρία και πλήττει τον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, έχει ως συνέπεια την πτώση βράχων σε πολλά σημεία αλλά και μεταφορά φερτών υλικών σε παράκτιες περιοχές.

Διακοπές ρεύματος

Παράλληλα, εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην Ελασσόνα όπως επίσης και σε τμήματα της Λάρισας και τον δήμο Τεμπών ενώ χωρίς ρεύμα έμειναν και αρκετά σημεία της πόλης του Βόλου. Επιχειρήσεις, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει σήμερα το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο.

Παράλληλα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες.

Κλειστά τα σχολεία στη Φλώρινα

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Σωτήριου Βόσδου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.

Στο Δήμο Γρεβενών με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη τα μαθήματα την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ.

Εκκενώθηκαν χωριά στην Καρδίτσα

Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοσκινάς και Ψαθοχώρα στον Δήμο Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Eιδήσεων ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το πρωί η στάθμη του ποταμού Καλέντζη έχει υποχωρήσει.

Μακρινίτσα: Τσιμέντωσαν το ρέμα και τα ορμητικά νερά «κατάπιαν» το πάρκινγκ

Η κακοκαιρία «Διομήδης» χτυπά με σφοδρότητα το Πήλιο με έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες προκάλεσαν καταστροφές.

Στην Μακρινίτσα συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι είχαν φροντίσει να τσιμεντώσουν το ρέμα χωρίς ωστόσο να υπολογίσουν τις έντονες βροχοπτώσεις.  Το τσιμέντο στο ρέμα λοιπόν το μετέτρεψε σε ορμητικό ποτάμι με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το κεντρικό πάρκινγκ το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο. 

Η βροχόπτωση είναι έντονη στην περιοχή αφού έχουν πέσει πάνω από 138 χιλιοστά βροχής.

196 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 196 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικότερα:

  •  Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 37 κλήσεις για κοπές δέντρων, 71 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 4 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στις περιοχές Μακρυχώρι, Συκούριο, Ομόλιο Λάρισας και Φάρσαλα.
  •  Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 23 κλήσεις για κοπές δέντρων και 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως στη Χαλκιδική και στη Βέροια.
  •  Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 13 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως στην περιοχή της Φλώρινας.
  •  Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, 17 κλήσεις για κοπές δέντρων και 4 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
  •  Στην Περιφέρεια Ηπείρου 14 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως σε Τζουμέρκα και Ιωάννινα.
  •  Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 7 κλήσεις για κοπές δέντρων, στο Καρπενήσι.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter