Κακοκαιρία Διομήδης: Χιονόπτωση και τσουχτερό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα- Προβλήματα στη Λάρισα

Κακοκαιρία Διομήδης: Χιονόπτωση και τσουχτερό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα- Προβλήματα στη Λάρισα
Μηλιά Μετσόβου

Η κακοκαιρία Διομήδης δείχνει τα δόντια του στη Βόρεια Ελλάδα καθώς έχει ξεκινήσει ήδη η χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές, ενώ τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία εμφανίστηκαν στη ηλεκτροδότηση και στη Λάρισα.

Στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές στο Μέτσοβο, την Κόνιτσα και το Ζαγόρι, καθώς από τη νύχτα, σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις στον νομό Ιωαννίνων.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται επί ποδός, με 19 μηχανήματα να κινούνται σε όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο, προκειμένου να ρίξουν αλάτι αλλά και να ανοίξουν τους δρόμους.

Το κρύο είναι τσουχτερό, με τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Οι οδηγοί συνιστάται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

Κλειστά σχολεία και περιοχές χωρίς ρεύμα σε Ελασσόνα και Δολίχη

Η κακοκαιρία προκάλεσε και τα πρώτα προβλήματα στη Λάρισα. Από τις 03.00 τα ξημερώματα της Τρίτης οι κάτοικοι σε περιοχές της Θεσσαλικής πλευράς του Ολύμπου και συγκεκριμένα στο ιστορικό Λιβάδι της Ελασσόνας και στη Δολίχη δεν έχουν ρεύμα.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο ιδιοκτήτης ηλεκτρονικής εφημερίδας στην περιοχή, Χ. Μητώνας, το χιόνι που πέφτει σε υψόμετρο 1.200 μέτρων όπου βρίσκεται το χωριό στην περιοχή μπορεί να μην είναι πολύ, αλλά οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζονται και στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα στην περιοχή. Προβλήματα αντιμετωπίζουν, όπως επεσήμανε ο κ. Μητώνας και ηλικιωμένοι στην περιοχή που κάνουν χρήση οξυγόνου, ενώ ζητήματα υπάρχουν και με τη θέρμανση σε σπίτια της περιοχής όπου τα συστήματα θέρμανσης χρειάζονται ρεύμα για να λειτουργήσουν.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τέλος και στον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων στο ύψος των Χαλκιάδων, όπου έχουν μεταφερθεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων χώματα στο οδόστρωμα. Στην περιοχή υπάρχει και περιπολικό της Αστυνομίας για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Καταιγίδες, χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας – Αναλυτική πρόγνωση

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter