Κακοκαιρία «Elias»: Καταιγίδα σαρώνει την Αττική – Ισχυρά φαινόμενα σε Στερεά και Πελοπόννησο (LIVE)

Κακοκαιρία «Elias»: Καταιγίδα σαρώνει την Αττική – Ισχυρά φαινόμενα σε Στερεά και Πελοπόννησο (LIVE)

Στην Αττική, τη Στερεά, τη Μαγνησία αλλά την ανατολική Πελοπόννησο καταγράφονται τα ισχυρότερα φαινόμενα από την κακοκαιρία Elias νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Σε Μαρκόπουλο και Μαρούσι έγιναν κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων, ενώ σε επιφυλακή παραμένει η πολύπαθη Θεσσαλία η οποία αναμένεται να επηρεαστεί και σήμερα από τα έντονα φαινόμενα.

Τα σχολεία στην Αττική θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Γιώργο Πατούλη, εάν και λίγο πριν τις 7 το πρωί η πρώτη ενημέρωση έκανε λόγο για πιθανό κλείσιμο σήμερα, Τετάρτη, λόγω της κακοκαιρίας.

Προβλήματα εντοπίζονται και στον Προαστιακό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν διακοπή ηλεκτροδότησης αφορούν τη γραμμή Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Κιάτο – Πειραιάς αλλά και τη γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Elias»: Αλαλούμ με τα σχολεία στην Αττική – Παραμένουν ανοιχτά

LIVE η εξέλιξη του φαινομένου

Η ΕΜΥ εξέδωσε τα ξημερώματα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter