Κακοκαιρία Elias: Νύχτα αγωνίας σε πολλές περιοχές της χώρας – Συνεχείς εκκενώσεις χωριών (Video)

Κακοκαιρία Elias: Νύχτα αγωνίας σε πολλές περιοχές της χώρας – Συνεχείς εκκενώσεις χωριών (Video)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI

Η πολύ ισχυρή καταιγίδα Elias δημιούργησε ήδη πολλά προβλήματα σε περιοχές που είχαν ήδη πληγεί από την προηγούμενη κακοκαιρία Daniel αλλά και σε περιοχές που είχαν γλιτώσει από πλημμύρες.

Το βράδυ της Τετάρτης δόθηκαν εντολές εκκένωσης σε χωριά και οικισμούς σε διαφορετικές περιοχές:

    • στον Αμπελώνα του δήμου Παλαμά
    • στο Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρεια και οικισμό Πυργάκια στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας
    • στις περιοχές Πετρίλια και Σοφιάδα Φθιώτιδας
    • Αρμένιο και Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ
    • Κάμπος, Αρμένι και Νίκη προς Λάρισα
    • Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Πολυνέρι, Σταυρός προς Φάρσαλα

Ταυτόχρονα στον Βόλο έσπασε ξανά ο χείμαρρος Κραυσίδωνας και έχουν πλημμυρίσει γειτονιές της πόλης, ενώ υπήρξαν απεγκλωβισμοί ανθρώπων που κινδύνευσαν.

Η κακοκαιρία σαρώνει την πόλη του Βόλου, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία με εντολή της Αστυνομίας και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή. Πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

 

Στην Λαμία ο Σπερχειός απειλεί χωριά και έχουν κλείσει δρόμοι.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω δυσμενών καιρικών φαινόμενων, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

(α) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα.

(β) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Φαρσάλων –Βόλου, από τα Φάρσαλα έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

(γ) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων. Εξαιρούνται: α. Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας. β. Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Εύβοια

Νωρίτερα είχε καταγραφεί ένα τεράστιο ύψος βροχής στην Εύβοια. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στη Βατερή (260 χιλιοστά), στην Ιστιαία (226 χιλιοστά) και στη Μακρυκάπα (203 χιλιοστά). Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος βροχής έως το απόγευμα της Τετάρτης 27/09.

Στην Εύβοια κόπηκε ο κεντρικός οδικός άξονα από τη Νότια προς τη Βόρεια Εύβοια λόγω κατολίσθησης στην περιοχή Δερβένι.

Πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.

Τα φαινόμενα ήταν έντονα στην Ιστιαία και το Πευκί, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα.

Στις Ροβιές οι κάτοικοι μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή καθώς μέσα στο χωριό πέρασαν χείμαρροι προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Στο Μαντούδι το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter