Κακοκαιρία «Elias»: Προειδοποίηση από Meteo για 15 νομούς – Η εκτιμώμενη αθροιστική βροχόπτωση (Photos)

Κακοκαιρία «Elias»: Προειδοποίηση από Meteo για 15 νομούς – Η εκτιμώμενη αθροιστική βροχόπτωση (Photos)

«Καμπανάκι» από την υπηρεσία Meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών σχετικά με τις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία «Elias» την Τετάρτη.

Διαβάστε σχετικά: Κακοκαιρία «Elias»: Νέα έξαρση των φαινομένων από το μεσημέρι στην Αττική – Σε επιφυλακή νότια Θεσσαλία και Εύβοια

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο κατά τη διάρκειας της Τετάρτης, θα εντοπίζονται πρωτίστως στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αττικής, Εύβοιας και Μαγνησίας και δευτερευόντως στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Χανίων.

«Τα φαινόμενα σε πρώτη φάση θα επεκταθούν στα Κύθηρα, στις Σποράδες και στη Δυτική Κρήτη και σε δεύτερη φάση σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την Τετάρτη 27/09 αναβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Την Πέμπτη 28/09, τα ισχυρά φαινόμενα θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), επηρεάζοντας παράλληλα τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως περιοχές της βορειοανατολικής χώρας», σημειώνεται στη νέα ενημέρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στη Βατερή Ευβοίας έχει καταγράψει 198 χιλιοστά βροχής μέχρι τις 08:30 το πρωί της Τετάρτης.

Παράλληλα, το meteo δημοσίευσε χάρτη με την εκτιμώμενη αθροιστική βροχόπτωση (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Πέμπτης.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Elias»: «Το νερό στον δρόμο έχει φτάσει το ένα μέτρο» – Καμπανάκι από τον δήμαρχο Μαντουδίου (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter