Κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Αποδιοπομπαίο τράγο» ψάχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγική της ανικανότητα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Αποδιοπομπαίο τράγο» ψάχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγική της ανικανότητα

Προσπάθεια να επιρρίψει τις ευθύνες αλλού κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το βράδυ της Δευτέρας 24/1 μετά την τραγική εικόνα της στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως ούτε τα έως χθες φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης δεν μπορούν να καλύψουν το επιτελικό μπάχαλο και την διάλυση όλου του κρατικού μηχανισμού από την κακοκαιρία που είχε προαναγγελθεί, τόσο για τη σφοδρότητά της όσο και για τη χρονική στιγμή που θα έφτανε.

Για να σώσει μάλιστα την «εικόνα» της, ό,τι δηλαδή απομένει, αναγκάστηκε να μετατρέψει και την Τετάρτη σε «γενική αργία»!

Σημαντικό ρόλο αλλά χωρίς αποτέλεσμα επωμίσθηκε από το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, παραδεχόμενος το εμφανές σε όλους… πως τίποτα δεν πήγε καλά.

Είχαν προηγηθεί οι μεγαλοστομίες και οι φωτογραφίες περί ετοιμότητας του μηχανισμού, με τον Περιφερειάρχη Αττικής να δηλώνει (μεταξύ των άλλων) πανέτοιμος.

Ο Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή του περιοδεία στα κανάλια και στα Μέσα Ενημέρωσης μίλησε για ευθύνες πολιτών, για ευθύνες της Αττικής Οδού, αλλά δεν έπεισε κανέναν.

Το επόμενο επιχείρημά του ήταν να παραδεχθεί τις… αστοχίες και να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί ένα εξιλαστήριο θύμα ή αποδιοπομπαίος τράγος.

Ως ένα βαθμό βρέθηκε στην Αττική Οδό με το πρωθυπουργικό γραφείο να διαρρέει περί καταβολής αποζημίωσης στους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού, ύψους 2.000 ευρώ.

Μετά την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου δηλαδή να ρίξει τις ευθύνες στο ότι η κακοκαιρία ήρθε λίγο πρόωρα στο ραντεβού της, το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην αφωνία του προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις με αποζημιώσεις…

Στην προσπάθεια κατευνασμού συμμετέχει βεβαίως και ο φιλικός τύπος ο οποίος βλέπει την κυβέρνηση να αποδίδει ευθύνες.

«Δεν υπάρχει απάντηση που να σας λέει ότι έγιναν όλα σωστά. Η ώρα των εξηγήσεων και των απαντήσεων στην κοινωνία θα έρθει μετά την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο Open, σε μία από τις σημερινές πρωινές τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

«Η κυβέρνηση θα δώσει τις απαντήσεις της και θα αποδώσει τις ευθύνες», αναδημοσιεύει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο και να αποφύγουν το προφανές:

Η κυβέρνηση απέτυχε σε κάτι το οποίο είχε προαναγγελθεί εδώ και ημέρες.

Και απέτυχε σε όλα τα πεδία διαλύοντας την οικονομία και την κοινωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter