Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Live η εξέλιξη του φαινομένου

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Live η εξέλιξη του φαινομένου

Παγετός αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, με την πτώση της θερμοκρασίας να έχει διάρκεια για τις επόμενες πέντε ημέρες.

Η νέα κοκαιρία «Ελπίδα» προβλέπεται να ξεκινήσει από τη βόρεια και ως το βράδυ του Σαββάτου να επεκταθεί στα νότια, με χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1.100 – 1.300 μ. και από τις απογευματινές ώρες με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης και μέσα στη νύχτα και της Θεσσαλίας.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, ενώ ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 2 και 7 βαθμών.

Βροχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται την Παρασκευή, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μετά τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Μετά το μεσημέρι, τοπικές βροχές αναμένονται και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ σε ό,τι αφορά την Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς.

 

Παρακολουθήστε ζωντανά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα»:

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Οδηγίες προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter