Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Στα «λευκά» ολόκληρη η χώρα – Πρωτόγνωρες εικόνες στα νησιά του Αιγαίου (Video- Photos)

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Στα «λευκά» ολόκληρη η χώρα – Πρωτόγνωρες εικόνες στα νησιά του Αιγαίου (Video- Photos)

Πολικές θερμοκρασίες και οι πρωτόγνωρα πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του δεύτερου και πιο σφοδρού κύματος της κακοκαιρίας ”Ελπίδα” που ήδη χτυπά τη χώρα.

Οι περισσότερες περιοχές στην χώρα έχουν ντυθεί ήδη στα λευκά, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες θυμίζοντας εικόνες από την περσυνή «Μύδια».

Στα «λευκά» η Εύβοια

Στην Εύβοια,  χιονίζει από τα ξημερώματα της Δευτέρας και ήδη το έχει στρώσει. Αυτή την ώρα χιονίζει σε όλους τους δήμους, όπως και μέσα στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα. Τα φαινόμενα είναι έντονα στην Βόρεια και κεντρική Εύβοια και ειδικά στο σημείο του Αγίου, όπου η αστυνομία αναμένεται να κλείσει την Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού για τα βαρέα οχήματα.

Χιόνι μέχρι το κύμα έχει ο δήμος Ιστιαίας Αιδηψού, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο δήμο.

Το χιόνι έχει φτάσει ακόμα και σε παραλιακές περιοχές, όπως το λιμάνι της Καρύστου ενώ στα ορεινά έχει ξεπεράσει και τους 30 πόντους.

Χαλκίδα το πρωί της Δευτέρας

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία χιονίζει και στον δήμο Καρύστου, στον δήμο Λιμνης-Μαντουδίου-Αγ. ‘Αννης αλλά και στον δήμο Κύμης-Αλιβερίου, ενώ το χιόνι έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα στην παραλία της Αγίας ‘Αννας από την μια πλευρά αλλά και τα Ηλία και την Λίμνη από την άλλη.

“Η ένταση του χιονιού είναι πάρα πολύ μεγάλη και στα ορεινά ξεπερνά τους 50 πόντους αυτή τη στιγμή” σημειώνει ο δήμαρχος Λίμνης Μαντουδίου Αγ Αννας κ. Τσαπουρνιώτης, σημειώνοντας ότι «βρίσκονται στο δρόμο μηχανήματα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση» ενώ συγχρόνως κάνει έκκληση στους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Η χιονόπτωση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και περιφερειακά της πόλης της Χαλκίδας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων πάνω από 3,5 τόνους σε οδικούς άξονες του νησιού όπως στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ έως την 42η χ/θ από την Καστέλα έως το Προκόπι και στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ, ενώ η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Χιόνια στα νησιά του Αιγαίου

Άκρως χειμερινό είναι το σκηνικό και σε Άνδρο, Σύρο, Τήνο και Μύκονο, με τις χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες να προσφέρουν ασυνήθιστες εικόνες. Στα «λεύκα» βρίσκονται ήδη από την Κυριακή και τα νησιά του Αιγαίου. Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες στη Νάξο με τους κατοίκους στα ορεινά νησιού να έχουν ξυπνήσει  με το χιόνι στα πόδια τους.  Όλη τη νύχτα , συνεργεία του δήμου στη Νάξο καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να διατηρήσουν ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Νάξος

Τήνος

Χιονισμένη είναι και η Τήνος

 

Φωτογραφία: tinostoday

 

Πάρος

Φωτογραφία: cyclades24
Φωτογραφία: cyclades24

 

Άνδρος

Μέχρι τη θάλασσα έφτασε το χιόνι στη Σκιάθου, με τον Δήμαρχο κ. Θοδωρή Τζούμα να ενημερώνει από τα social media ότι τα μηχανήματα έργου και οι υδροφόρες, του Δήμου και της Περιφέρειας επιχειρούν για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, Σκιάθος-Κουκουναριές, Καλύβια, Πλαγιά.

Σύμφωνα με τον κ. Τζούμα, ήδη από τις βραδινές ώρες η χιονόπτωση ήταν έντονη και συνεχίζεται με την ίδια ένταση το πρωί της Δευτέρας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter