Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα μετ’ εμποδίων – Δρόμοι… παγοδρόμια και οχήματα εγκαταλελειμμένα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα μετ’ εμποδίων – Δρόμοι… παγοδρόμια και οχήματα εγκαταλελειμμένα

«Θαμμένες« στο χιόνι παραμένουν τέσσερις μέρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» ορισμένες περιοχές της Αττικής κυρίως των βορείων προαστίων με τα προβλήματα να μην έχουν τέλος.  Τα πεζοδρόμια και τα στενά στις γειτονιές διαφόρων περιοχών, έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους πεζούς.

Επιπλέον, ορισμένοι δρόμοι παραμένουν απροσπέλαστοι λόγω των εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την σφοδρή χιονοκαταιγίδα αφού όπως φάνηκε τελικά η περσυνή κακοκαιρία «Μήδεια» δεν έδωσε τα μαθήματα που έπρεπε.

Φωτογραφία από αναγνώστη, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στην οδό Μακρυγιάννη στο Μαρούσι

Έτσι, η επιστροφή στην εργασία σήμερα για αρκετούς πολίτες μοιάζει μαρτύριο αφού ακόμα και αν καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τα οχήματά τους αρκετοί δρόμοι εξακολουθούν να παραμένουν κλειστοί για ακόμα μία ημέρα παρά το γεγονός πως η χιονόπτωση έχει σταματήσει από την Τρίτη και οι δήμοι θα έπρεπε να έχουν ήδη μεριμνήσει ώστε να έχουν καθαρίσει οι δρόμοι.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Όσον αφορά τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ο ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι μέχρι το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στις κύριες γραμμές μέσης τάσης σε όλες τις περιοχές και πλέον όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποκατάσταση των μεμονωμένων παροχών, στη χαμηλή τάση, έπειτα από τέσδερις ημέρες αφότου ηλικιωμένοι, οικογένειες με μωρά και ασθενείς έμειναν χωρίς ρεύμα.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν μεμονωμένες βλάβες ηλεκτροδότησης σε επίπεδο οικοδομικών τετραγώνων αλλά και σε επίπεδο γειτονιάς, σε περιοχές όπως η Καλλιθέα, το Μάτι, η Ανθούσα, το Χαλάνδρι, ο Άλιμος, το Ελληνικό, το Νέο Ψυχικό, Παλλήνη, Ηλιούπολη και ο Χολαργός.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter