Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία – Χωρίς ρεύμα για 36 ώρες στην Παιανία

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία – Χωρίς ρεύμα για 36 ώρες στην Παιανία

Εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και χωρίς ρεύμα παραμένουν ακόμα κάτοικοι στο λεκανοπέδιο της Αττικής 36 ώρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Σε Φιλοθέη, Ψυχικό, Χολαργό, Χαλάνδρι υπάρχουν κατοικίες που παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση από το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ το ίδιο ισχύει για περιοχές όπως ο Μαραθώνας, η Λούτσα, τα Σπάτα, όπως περιέγραψε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open o πρόεδρος των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ Κώστας Μανιάτης.

«Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που παραμένουν χωρίς ρεύμα εδώ και πάνω από 24 ώρες, θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη. Μέχρι το μεσημέρι πιστεύω θα έχουν πάρει κανονικά ρεύμα», είπε ο κ. Μανιάτης. Σημειώνεται ότι υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που περιοχές της Αττικής έμειναν χωρίς ρεύμα ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας, δηλαδή μπορεί να παραμείνουν συνολικά χωρίς ηλεκτροδότηση σχεδόν 48 ώρες.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε σοβαρότερο πρόβλημα στο Μαραθώνα, ήταν από τις πρώτες περιοχές που έμειναν χωρίς ρεύμα, έχουμε πρόβλημα στην Λούτσα, τα Σπάτα», ενώ εντός Λεκανοπεδίου «έχουμε ακόμη αρκετά προβλήματα στη Φιλοθέη, δεν είχε καθαριστεί μέχρι αργά, με τα πόδια περπατήσαμε χτες το βράδυ για να δώσουμε ρεύμα σε κάποιους υποσταθμούς. Δεν μπορούσαμε να μεταβούμε, καθόλου». Επίσης προβλήματα «έχουμε και στο Χολαργό, στο Ψυχικό, στο Χαλάνδρι».

3.000 νοικοκυριά ακόμα χωρίς ρεύμα

Οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης επηρεάζουν αυτήν την ώρα 3.000 νοικοκυριά, έναντι 200.000 περίπου που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα τη Δευτέρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, αυτή την ώρα συνεχίζονται οι εργασίες σε 4 γραμμές στις περιοχές Κάτω Σούλι, Γραμματικό, Σχοινιά και Πικέρμι ενώ ταυτόχρονα τα συνεργεία συνεχίζουν εργασίες αποκατάστασης σε πλήθος μεμονωμένων βλαβών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επαναλαμβάνει τη σύσταση σε όσους καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr)

36 ώρες χωρίς ρεύμα στην Παιανία

Σύμφωνα με καταγγελία, κάτοικοι της Παιανίας παραμένουν χωρίς ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών.

«Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα, με μωρό παιδί, με ηλικιωμένη γυναίκα με προβλήματα υγείας, ανάβουμε τα ρεσό για να ζεστάνουμε τα χέρια μας. Ο δήμος δεν έχει περάσει να ανοίξει το δρόμο, ό,τι κάνουμε μόνοι μας, φορτίζουμε τα κινητά μας στο αυτοκίνητο, και είμαστε αποκλεισμένοι 200 μέτρα από τη λεωφόρο Λαυρίου. Μέχρι εχτές το απόγευμα δεν είχε ρεύμα όλη η περιοχή. Εμάς μας έχουν αφήσει στο έλεος», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί στο MEGA κάτοικος της Παιανίας η οποία μάλιστα έχει και ένα μωρό αλλά και μια ηλικιωμένη με προβλήματα υγείας.

«Ανάβουμε μια σόμπα υγραερίου ίσα ίσα για να αλλάξουμε καμία πάνα. Στο δήμο Παιανίας δε σηκώνουν το τηλέφωνο. Επικοινώνησα μέσω social media με δημοτική σύμβουλο και μου είπε ότι είναι πολλά τα σημεία που δεν έχουν ρεύμα και να κάνουμε υπομονή», πρόσθεσε η ίδια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter