Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Έρχεται πυκνό χιόνι και στην Αττική

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Έρχεται πυκνό χιόνι και στην Αττική

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το πρωί της Παρασκευής, εξέδωσε επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων καθώς το Σάββατο αναμένεται πυκνή χιονόπτωση και στην Αττική. Η κακοκαιρία «Φίλιππος» πλήττει τη χώρα με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενώ ήδη δρόμοι έχουν κλείσει και στην Αττική.

Στο μεταξύ, το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με Α.Α 04/2022, που εκδόθηκε την Τρίτη 08-03-2022 και αφορά την κακοκαιρία “Φίλιππος” (“Filippos”), επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως ακολούθως:

Η κακοκαιρία που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

LIVE η εξέλιξη των φαινομένων:

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία «Φίλιππος»: «Καμπανάκι» για σημαντικότατη επιδείνωση – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν στην Αττική – LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

Οι χιονοπτώσεις πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Παρασκευή (11-03-2022) θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι όμως μικρής γενικά έντασης και παροδικές.

2. Αύριο Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:
α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.
β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.
γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

3. Την Κυριακή (13-03-2022) οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα (14-03-2022), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις.

Ποιες οδικές αρτηρίες έκλεισαν στην Αττική

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έκλεισε ανώνυμη οδός στην Καισαριανή από το ύψος της Λεωφόρου Αλίμου- Κατεχάκη, έξοδος Καλοπούλα προς Υμηττό.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει από τις 22:00 εχθές το βράδυ η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο τμήμα της Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής), στην Αττική Οδό, την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού και την Περιφερειακή Αιγάλεω.

Δείτε επίσης: Καιρός: Χιόνια και παγωνιά και την Παρασκευή

Κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές της Αττικής

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων η σύσκεψη κατέληξε εκ νέου στη σύσταση να παραμείνουν κλειστά, αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου, σε περιοχές του Βόρειου Τομέα, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Μαρτίου δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.

Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.
Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Τα σχολεία που είναι ανοιχτά

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα.
  • Στον Δυτικό τομέα Αθηνών.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter