Κακοκαιρία Gaia: Ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι στη Δυτική Ελλάδα – Πού ήχησε το 112

Κακοκαιρία Gaia: Ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι στη Δυτική Ελλάδα – Πού ήχησε το 112

Ξεκίνησε να δείχνει τα δόντια της η κακοκαιρία «Gaia» καθώς στην Ήπειρο καταγράφονται τα πρώτα προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Ήχησε το μεσημέρι το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέσα στις επόμενες ώρες.

Πρόσκαιρα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Ήπειρο από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών. Τα περισσότερα αφορούν σε φερτά υλικά και πέτρες που καταλήγουν σε δρόμους. Το μεσημέρι του Σαββάτου (10/12) οι κάτοικοι της Ηπείρου έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από την υπηρεσία 112 της Πολιτικής Προστασίας, για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων. Λίγο αργότερα έφτασε ανάλογο μήνυμα στους κατοίκους της Κέρκυρας και των Γρεβενών.

Πάτρα

Προειδοποιητικό μήνυμα, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έλαβαν απόψε, περίπου στις 20:45, στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα λοιπόν με το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις μεσημβρινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι. Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ζάκυνθος

Αργά το βράδυ του Σαββάτου μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της Ζακύνθου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί. Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στη Ζάκυνθο αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι. Τέλος, με το μήνυμα καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Αιτωλοακαρνανία

Νωρίτερα μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε κατοίκους της Αμφιλοχίας κι άλλων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα τα μεσάνυχτα στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-άνεμοι) από τα μεσάνυχτα έως μεσημβρινές ώρες της 11/12 σε Αμφιλοχία και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter