Κακοκαιρία «Ιανός»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ περιοχές – Πότε και πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας

Κακοκαιρία «Ιανός»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ περιοχές – Πότε και πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας

Η κακοκαιρία Ιανός έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της στην δυτική Ελλάδα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αιτωολοακαρνανίας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς λόγω της κακοκαιρίας, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση και κάλεσε τον κόσμο να είναι προσεκτικός.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κακοκαιρία αναμένεται να βρίσκεται στη χώρα μας από σήμερα μέχρι και το Σάββατο  με τον κρατικό μηχανισμό να προειδοποιεί τους πολίτες για πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο «Ιανός» αναμένεται να «χτυπήσει»  τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Μεσσηνία, την Ηλεία, την Αχαΐα, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Βοιωτία, την Αιτωλοακαρνανία, τη Φωκίδα, την Εύβοια αλλά και την Αττική.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του αναμένονται οι ισχυρότατες καταιγίδες, ο μεγάλος όγκος βροχής, αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν ακόμα και τα 12 μποφόρ. 

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κεφαλονιά και Ιθάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα 17/9, τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κεφαλονιά – Κυλλήνη και Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Έκλεισε η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης

Παράλληλα, κλειστή παραμένει και η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει στην περιοχή του Ιονίου η κακοκαιρία “Ιανός” ενώ κλειστά θα παραμείνουν αύριο, τα σχολεία της Ζακύνθου όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και της Ηλείας.

Η πορεία της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία «Ιανός» θα κινηθεί ενισχυόμενος προς το Κεντρικό Ιόνιο και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο όπου θα βρεθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής ωστόσο η τροχιά που θα ακολουθήσει στη συνέχεια παραμένει αβέβαιη, με τη πορεία του να αλλάζει συνεχώς. 

Σύμφωνα με το meteo.gr, κύρια χαρακτηριστικά του «Ιανού» θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας φτάνοντας ακόμα και τα 12 μποφόρ.

Live η πορεία του κυκλώνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter