Κακοκαιρία – Κρήτη: Χωράφια μετατράπηκαν σε… λίμνες στο Οροπέδιο Λασιθίου (Video)

Κακοκαιρία – Κρήτη: Χωράφια μετατράπηκαν σε… λίμνες στο Οροπέδιο Λασιθίου (Video)

Eντονες βροχοπτώσεις, εκδηλώθηκαν στο Οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές, με τα χωράφια να μετατρέπονται σε λίμνες και οι δρόμοι σε χειμάρρους, σύμφωνα με το Cretalive.gr.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου, η καλλιεργητική περίοδος στο Οροπέδιο Λασιθίου είναι σε πλήρη εξέλιξη και προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές καθώς η μεγάλη ποσότητα του νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα, έπληξε τις καλλιέργειες των σιτηρών και οπωροκηπευτικών σε όλες τις κοινότητες.

Υπενθυμίζεται ότι σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού προχώρησε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με την πρόγνωση αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, ενώ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν τις βραδινές ώρες, και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Τι αναφέρει η ΕΜΥ

Σήμερα Παρασκευή (02-06-2023) βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Κρήτης και κινείται ανατολικά προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα παρουσιάσουν ύφεση και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter