Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και Παραλιακή έως 8:00 – Κλειστό το Δημόσιο την Παρασκευή – Ολα τα μέτρα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και Παραλιακή έως 8:00 – Κλειστό το Δημόσιο την Παρασκευή – Ολα τα μέτρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και την παραλιακή από τη 1 έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Πολιτική Προστασία, με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, καθώς και τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Έκτακτα μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία Μπάλλος αποφάσισε η κυβέρνηση, έπειτα από τη σύσκεψη που ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πολιτική Προστασία.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Κηφισό και την παραλιακή από τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/10) στη 01:00 έως τις 08:00 το πρωί.

Παράλληλα, κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από εκείνες που η εργασία τους έχει σχέση με την κακοκαιρία, ενώ υπάρχει σύσταση για τηλεργασία.

Όλα τα μέτρα

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε τα εξής έξι μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε ως προληπτικά, τα οποία θα μπουν σε ισχύ από τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/10).

Συγκεκριμένα τα μέτρα είναι:

  • 01:00 – 08:00 προληπτική απαγόρευση διέλευσης όλων των ΙΧ οχημάτων σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί ανάλογα με την ένταση του φαινομένου και σε συνεννόηση με την Τροχαία θα δίνονται οδηγίες.
  • Κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική
  • Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.
  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.
  • Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε λεωφόρο Κηφισού και Ποσειδώνος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν από τη 1:00 έως τις 8:00 της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου 2021 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά, η ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01.00΄ έως 08.00΄ώρα της 15-10-2021 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων:

α) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,

β) Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

Του ανωτέρω περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter