Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα – Απεγκλωβισμοί στη Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα – Απεγκλωβισμοί στη Θεσσαλονίκη

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκοπά τη Βόρεια Ελλάδα τις τελευταίες ώρες με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους κυρίως στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκη, στη Βόλβη και τη Χαλκιδική να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η Εγνατία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη έχει κλείσει στο ύψος της Ασπροβάλτας, ενώ η έντονη βροχόπτωση και οι μεγάλοι όγκοι υδάτων που κατεβαίνουν από τα ορεινά έχουν επιφέρει μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί μετά τον κόμβο της Ρεντίνας στο μέτωπο για Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας στο GRTimes, «η κυκλοφορία στο σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους οδηγούς». Το πρόβλημα, όπως είπε ο δήμαρχος, «οφείλεται στους μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων και έχουν δημιουργήσει χειμάρρους». Στο σημείο έχει μεταβεί η Τροχαία.

Η Εγνατία Οδος είναι κλειστή στο 378ο χλμ. λόγω υπερχείλισης ρέματος, καθώς το οδόστρωμα γέμισε με φθαρτά υλικά. Κλειστή είναι και η επαρχιακή οδός Περέας – Θεσσαλονίκης, εξαιτίας υπερχείλισης άλλου ρέματος. Στην Περέα η Πυροσβεστική απεγκλώβισε από δύο εργαζόμενους όταν πλημμύρισε το υπόγειο εταιρείας καθαρισμού χαλιών.

Απεγκλωβισμοί στο Ζαγκλιβέρι

Τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκαν τέσσερα άτομα στο Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη για να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν πλημμυρίσει. Υπερχείλισε το ρέμα από το ποτάμι του διαπερνάει το χωριό, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη χώρα και έχει δημιουργήσει στην περιοχή μεγάλα προβλήματα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter