Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ξεκινά από το βράδυ η επιδείνωση του καιρού – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» το νέο κύμα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ξεκινά από το βράδυ η επιδείνωση του καιρού – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» το νέο κύμα

Προ των πυλών βρίσκεται η νέα κακοκαιρία «Μπάλλος» η οποία αναμένεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα ενώ στα ορεινά δεν αποκλείεται να δούμε και τις πρώτες χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία και σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από το βράδυ από τα δυτικά και θα επηρεάσει πρώτα τα νησιά του Ιονίου, ενώ στη συνέχεια θα κατεβαίνει επηρεάζοντας ακόμα και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανέφερε πως υπάρχει φόβος από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης που θα αρχίσει η κακοκαιρία από τα δυτικά. Θα επηρεάσει πρώτα τα νησιά του Ιονίου, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, τα παράλια της Πελοποννήσου και θα ανεβαίνει σιγα σιγά προς τα πάνω δηλαδή προς Αττική και βορειότερα.

Θα επηρέασει, όπως είπε, και περιοχές πιο βόρεια από το Άγιο όρος, από την Αμφίπολη μέχρι Θάσο και Καβάλα. «Κινείται αντίθετα με την φορά των δεικτών του ρολογιού», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως θα ανακοινωθούν αναλυτικά οι περιοχές που θα είναι πιο επίφοβες και στις οποίες οι πολίτες πρέπει να προσέξουν παραπάνω με βάση την επικαιροποίηση των μοντέλων που τρέχουν.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα», δήλωσε μεταξύ άλλων, ερωτηθείς αν θα δοθεί εντολή για διακοπή κυκλοφορίας σε κάποιες περιοχές.

Σε συναγερμό η Βόρεια Εύβοια

Η πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια αναμένεται να αναμετρηθεί για ακόμα μία φορά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα πριν καλά καλά συνέλθει από την κακοκαιρία «Αθηνά» που ισοπέδωσε ό,τι είχε απομείνει από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές. Μετά τις ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστησαν που καταστράφηκαν δρόμοι, επιχειρήσεις και σπίτια, ο φόβος για το ενδεχόμενο νέων πλημμυρών δεν αφήνει τους κατοίκους να ησυχάσουν.

Οι μεγαλύτερες από τις ζημιές έγιναν στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι κάτοικοι είδαν τα υπάρχοντά τους να βρίσκονται στην παραλία. Την ίδια στιγμή χωματουργικά μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις υποδομές και να επαναφέρουν την κυκλοφορία στους κατεστραμμένους δρόμους, ενώ ένα μεγάλο μέρος από το παραλιακό μέτωπο στην Αγία Άννα έχει διαλυθεί και μαζί του καταστράφηκαν και οι προσβάσεις.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας 

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει ήδη έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Παρασκευή: Κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Σάββατο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ: Στη βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με την ίδια ένταση, ενώ την Παρασκευή οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter