Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά – LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά – LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Μπάρμπαρα η οποία έχει φέρει χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προβλέποντας χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές οι οποίες αναμένεται να σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Την Τρίτη οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες). Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε σχετικά: Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Τι ισχύει για σχολεία, καταστήματα, υπηρεσίες και μετακινήσεις

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέο μήνυμα από το 112 στην Αττική – Τι αναφέρει

LIVE η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Κλειστή παραμένει η Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο των Οινοφύτων, και από την 261,280 Χ/Θ έως την 56,728 Χ/Θ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Κλειστό είναι και τμήμα της Αττικής Οδού από τη λεωφόρο Κηφισίας μέχρι τη λεωφόρο Μαραθώνος, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Στις 8 το πρωί της Δευτέρας αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κατεχάκη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής. Η λεωφόρος είχε κλείσει από τις 07:25 το πρωί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της από το ύψος της λεωφόρου Μεσογείων έως την Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ηλιούπολη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter