Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πότε θα ληφθεί η απόφαση για κλειστά σχολεία στην Αττική

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πότε θα ληφθεί η απόφαση για κλειστά σχολεία στην Αττική

Το μεσημέρι της Κυριακής θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έλευση της κακοκαιρίας «Barbara», η οποία θα πλήξει την Ελλάδα τα επόμενα 24ωρο, αρχής γενομένης από το βράδυ του Σαββάτου.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις έως αρχές της επόμενης εβδομάδας – Πότε θα χιονίσει στην Αττική

«Το καιρικό φαινόμενο θα εξελιχθεί από αύριο και θα ενταθεί τη Δευτέρα. Εμείς θα το παρακολουθήσουμε. Το μεσημέρι έχουμε σύσκεψη με τους 66 δημάρχους της χώρας. Αν υπάρξει θέμα μεγάλης κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις, τότε το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις για τη Δευτέρα. Αυτό που θα κυριαρχήσει είναι προληπτικές αποφάσεις που δεν θα διακινδυνεύουν τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Πολιτική Προστασία: Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις εν όψει κακοκαιρίας Μπάρμπαρα

«Είμαστε έτοιμοι και σε επίπεδο αλατιού και σε μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια του φαινομένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και μόνο αν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό», πρόσθεσε.

Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες ενόψει της κακοκαιρίας με την ονομασία BARBARA/ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Ταυτόχρονα, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, «είναι εξαιρετικά πιθανό να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε περιοχές με ιδιαίτερη χιονόπτωση» ενώ τόνισε ότι πλέον είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα και πρόσθεσε ότι η ΕΛΑΣ από αύριο το πρωί θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

Παράλληλα, ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών της φυσικής ηγεσίας του πυροσβεστικού σώματος, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς και επιστημονικής ομάδας μετεωρολόγων.

Τι θα γίνει με τους άστεγους

Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στις 03/02/2023 απέστειλε έγγραφο προς όλους τους Δήμους της επικράτειας προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών και κακών συνθηκών κατά την περίοδο του επικείμενου παγετού τις προσεχείς ημέρες.

Ειδικότερα, ζητήθηκε να ορισθούν από τον εκάστοτε Δήμο τα κλειστά θερμαινόμενα κτίρια, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για προσωρινή φιλοξενία αστέγων και προσβάσιμα σε 24ωρη βάση (ή τουλάχιστον σε 12ωρη βάση κατά τις βραδινές ώρες από 20:00 μ.μ. έως 08:00 π.μ.) κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter