Κακοκαιρία «Π»: Καταιγίδες και χαλάζι – Έρχεται νέα επιδείνωση, LIVE η πορεία των φαινομένων

Κακοκαιρία «Π»: Καταιγίδες και χαλάζι – Έρχεται νέα επιδείνωση, LIVE η πορεία των φαινομένων

Ιδιαίτερα προβλήματα στη δυτική Ελλάδα προκλήθηκαν το πρωί της Πέμπτης από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Οι δρόμοι στην Πάτρα μετατράπηκαν σε «ποτάμια», ενώ έκλεισε τμήμα της παλαιάς και της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών.

Το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να υποχωρήσει από τις πρώτες απογευματινές ώρες, με εκδήλωση φαινομένων στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ότι στη μία το μεσημέρι αναμένεται η έκδοση έκτακτου δελτίου από την ΕΜΥ.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Π»: Έκτακτο δελτίο βγάζει η ΕΜΥ – Καταιγίδα στην Αθήνα, πώς κινούνται τα φαινόμενα (LIVE)

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό, πέφτει η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Δείτε LIVE πως κινούνται τα φαινόμενα

Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε στην ΕΡΤ ότι «για την Πέμπτη, ό,τι είδαμε, είδαμε».

«Το βράδυ της Παρασκευής αναμένουμε επιδείνωση του καιρού και θα σαρώσει όλη τη χώρα», σημείωσε, τονίζοντας ότι το εν λόγω σύστημα θα ξεκινήσει με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Έπειτα, θα περάσει από την Αττική προς το μεσημέρι – απόγευμα του Σαββάτου, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας αναμένονται φαινόμενα σε Θράκη και ανατολικό Αιγαίο, όπου αναμένονται ισχυρά φαινόμενα.

Παράλληλα «αναμένονται θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη». Το πρωί της Κυριακής αναμένονται βροχές στα Δωδεκάνησα ενώ από το απόγευμα της ίδιας ημέρας εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα.

«Από το σύστημα του Σαββάτου δεν έχουμε τίποτα άλλο μέχρι την επόμενη Παρασκευή», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter