Κακοκαιρία: «Black out» στις Σποράδες λόγω βλάβης σε υποσταθμό

Φωτογραφία αρχείου

H Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος έμειναν από νωρίς το πρωί χωρίς ηλεκτροδότηση. Το γεγονός οφείλεται σε  βλάβη που εντοπίστηκε στον νέο υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στην Εύβοια, απ’ όπου ηλεκτροδοτούνται όλα τα νησιά των Σποράδων.

Η διακοπή έχει προκαλέσει γενικό black out στα νησιά που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην κορύφωση του τουριστικού ρεύματος και είναι γεμάτα από χιλιάδες τουρίστες επηρεάζοντας την παροχή υπηρεσιών στις πληγείσες περιοχές.

Το πρόβλημα που παρουσίασε ο νέος υποσταθμός στην Εύβοια μάλλον οφείλεται στην έντονη κακοκαιρία και τις ισχυρές βροχοπτώσεις που επικρατούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή.

ΑΔΜΗΕ: «Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στις Σποράδες»

Στο σύνολό της έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στα νησιά των βορείων Σποράδων μετά τη διακοπή που σημειώθηκε το πρωί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή σύμφωνα με πηγές του ΑΔΜΗΕ.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, συνεργεία των οποίων εργάζονται από νωρίς το πρωί για την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης στο Σύστημα Μεταφοράς.

Ετικέτες