Καλαμάτα: Τα ερωτήματα πίσω από τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους

Καλαμάτα: Τα ερωτήματα πίσω από τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους

Σοβαρά ερωτήματα, ίσως και ευθύνες προκύπτουν για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων από το πρόσφατο δυστύχημα της πτώσης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα και του τραγικού θανάτου του χειριστή του.

Δείτε επίσης: Καλαμάτα: Νεκρός ο 40χρονος Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας – Βίντεο από το σημείο της συντριβής

Όπως αποκαλύπτει το militaire.gr, το αεροσκάφος τύπου Τ2 που συνετρίβη πριν από μερικές ώρες, ήταν αεροσκάφος «…μισού αιώνα» με προβλήματα στους κινητήρες αλλά και στο σύστημα εκτινασσόμενου καθίσματος των χειριστών.

Όπως αναφέρεται, ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών αυτά έπρεπε με βάση ειδική μελέτη που έχει γίνει από την ΠΑ, να είχαν αποσυρθεί το αργότερο το 2021. Την συγκεκριμένη άποψη είχε εκφράσει δημόσια ο Αντιπτέραρχος ε.α Αθανάσιος Παπανικολάου κατά την παράδοση των καθηκόντων του. Ο κ. Παπανικολάου τα είχε επαναλάβει το 2019 μιλώντας στο militaire channel.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής του παμπάλαιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-2 που έπεσε στην Καλαμάτα πετούσε σήμερα για τελευταία φορά με το «αρχαίο» T-2.

Ο αξιωματικός της ΠΑ είχε ενημερωθεί για την μετάθεση του στα εκπαιδευτικά T-6 της ΠΑ, πιο σύγχρονα αεροσκάφη που έχουν όμως χαμηλές διαθεσιμότητες, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και τεχνικής υποστήριξης…

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι κατά την διάρκεια του τραγικού συμβάντος μέλη της οικογένειας του χειριστή-εκπαιδευτή της ΠΑ βρίσκονταν στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας…

Διαβάστε επίσης: Καλαμάτα: Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της τραγωδίας – Νεκρός ο πιλότος (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter