Καλάσνικοφ στους δρόμους αλλά η κυβέρνηση προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια

Καλάσνικοφ στους δρόμους αλλά η κυβέρνηση προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια

Υποσχέθηκε «νόμο και τάξη» μόνον που οι νόμοι ήρθαν στα μουλωχτά και η «τάξη» περιορίστηκε στα Εξάρχεια και στη Νέα Σμύρνη όπου οι αστυνομικοί έδερναν πολίτες με το «έτσι θέλουμε».

Μπήκαν και οι αστυνομικοί στα πανεπιστήμια, όχι μέσω των πανελλαδικών αλλά με πλήρη εξάρτηση.

Και αντί για ουσιαστική πολιτική πάταξης κάθε εγκλήματος περιορίστηκαν σε συμβολικές κινήσεις για ικανοποίηση του ακροδεξιού εκλογικού σώματος.

Οι δολοφονίες στους δρόμους, από τη δολοφονία δημοσιογράφου ως των ανθρώπων της νύχτας έγιναν δυστυχώς μια «καθημερινότητα» με τις πολιτικές ευθύνες να πέφτουν στο ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και σε αρκετά υπουργεία.

Γιατί αυτή η δραστηριοποίηση της «μαφίας» -είτε της νύχτας είτε της ημέρας- δείχνει πως η κυβέρνηση δεν έδειξε την πρέπουσα προσοχή σε αυτούς που είναι ικανοί για τα πάντα με στόχο τον πλουτισμό. Είτε πρόκειται για ξέπλυμα χρήματος είτε για οποιαδήποτε άλλη παράνομη ή στα όρια της παράνομης δραστηριότητα.

Το να δολοφονούνται σχεδόν καθημερινά άτομα δεν εξηγείται απλώς ή υποβιβάζεται με την έκφραση «άνθρωποι της νύχτας» ή «μαφία». Κάποιοι τους άφησαν, κάποιοι δεν είχαν την πολιτική βούληση ή κάποιοι αμέλησαν.

Για να μην μιλήσουμε για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ που άπτεται ενδεχομένως του ίδιου θέματος και των πιθανών αποκαλύψεων γι αυτό το «σκοτεινό» κύκλωμα και τους σκοτεινούς διαδρόμους της παρανομίας και της οικονομικής εξουσίας.

Και αντί ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της συνεχίζει να στέλνει προεκλογικά μηνύματα στο ακροδεξιό ακροατήριο.

Γιατροί μας λείπουν, νοσηλευτικό προσωπικό μας λείπει, καθηγητές μας λείπουν αλλά από αστυνομικούς τα πάμε καλά!

Εκεί που ορισμένοι έλεγαν πως έβαλαν μυαλό και δεν είναι προτεραιότητα το σώμα των αστυνομικών στα πανεπιστήμια, η κυβέρνηση θέλει να δείξει πως εκεί βρίσκεται το «έγκλημα»!

Με τις νέες δηλώσεις της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι το φλέγον για την κυβέρνηση είναι να γίνουν οι προσλήψεις αστυνομικών, ενώ για τα υπόλοιπα θα μεθοδεύεται η μετάθεση ευθύνης στα ίδια τα πανεπιστήμια και τις διοικήσεις τους.

Γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι το «φαίνεσθαι», ενώ η ουσία κρύβεται κάτω από τους νόμους της διάλυσης κάθε προστασίας προς τους μη έχοντες, των εργασιακών σχέσεων συμπεριλαμβανομένων.

Προτιμά να κοιτά ο κόσμος τα πυροτεχνήματα για να μην βλέπουν οι πολίτες την πραγματικότητα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter