Καλάθης: Έτοιμος να ξεπεράσει τον… Νικ

Καλάθης: Έτοιμος να ξεπεράσει τον… Νικ

Ο Νικ Καλάθης είναι πολύ κοντά στο να ”σπάσει” το δικό του ρεκόρ στις ασίστ. Δείτε πόσες έχει μοιράσει φέτος και πόσες θέλει για να ξεπεράσει -κυριολεκτικά- τον εαυτό του!

Με την Ευρωλίγκα να έχει βάλει λουκέτο τουλάχιστον μέχρι τις 11/4, η δράση έχει ”παγώσει”, με την ελπίδα να συνεχίσει κανονικά μέχρι τέλους η πιο ανταγωνιστική σεζόν της διοργάνωσης.

Ο Νικ Καλάθης είναι και φέτος ένα από τα πρόσωπα της λίγκας, με τον ηγέτη του Παναθηναϊκού να επιβεβαιώνει και πάλι πως είναι με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη, όσον αφορά την δημιουργία. Όταν μάλιστα με το καλό ξεκινήσουν οι αγώνες, τότε ο Έλληνας γκαρντ θα κυνηγήσει να ”σπάσει” το ρεκόρ με τις περισσότερες ασίστ σε μία σεζόν.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως ο κάτοχος του ρεκόρ είναι ο ίδιος ο Καλάθης με 286 ασίστ τη σεζόν 2018/19, ενώ φέτος έχει 255 σε 28 συμμετοχές! Με 9,1 (!) τελικές πάσες ανά ματς, ο 30χρονος έχει ήδη τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρωλίγκα (και τη τρίτη με 249 τη σεζόν 2017/18) με τη σημείωση πως ουσιαστικά μιλάμε για μία νέα κατάσταση μετά την αλλαγή του format το 2016, που έφερε και μεγάλη αύξηση των αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας.

Αυτό σημαίνει πως θέλει 32 ασίστ για να θέσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, με τον Παναθηναϊκό να έχει μπροστά του άλλους έξι αγώνες. Αν ο Καλάθης μείνει… πιστός στον μέσο όρο του, τότε δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τις 300 (309 αν έχει 9 σε κάθε αγωνιστική), κάνοντας αυτό που -για να λέμε την αλήθεια- μόνο αυτός μπορεί! Άλλωστε, μόλις δύο φορές φέτος έχει μοιράσει κάτω από 5 ασίστ (4), ενώ 12 φορές έχει ξεπεράσει τις 10. Στο ματς με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είχε φτάσει τις 18 (για δεύτερη φορά στη καριέρα του) και ήθελε μόλις 1 για να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ της διοργάνωσης! Επιπλέον, αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, θα θέσει νέο ρεκόρ και στον καλύτερο μέσο όρο σε μία σεζόν, έχοντας πέρυσι 8,67 τελικές πάσες σε κάθε αγώνα!

Θυμίζουμε ότι ο Καλάθης είναι δεύτερος στην ιστορία της Ευρωλίγκας σε ασίστ με 1.260 (σε 211 ματς) και έχει μπροστά του μόνο τον Βασίλη Σπανούλη (1.516 σε 324). Με την απουσία του Τομά Ερτέλ για 25 παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν, λόγω τραυματισμού, ο Καλάθης βρήκε την ευκαιρία να περάσει πρώτος και στον μέσο όρο ασίστ, μετρώντας πλέον 5,97 ανά αγώνα, με τον Γάλλο της Μπαρτσελόνα να ακολουθεί με 5,55 (1.187 σε 214).

Αναλυτικά οι κορυφαίες επιδόσεις σε μία σεζόν:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter