Καλάθης: Μπορεί να ξεπεράσει τον Διαμαντίδη στην φετινή Ευρωλίγκα! (Πίνακας)

Καλάθης: Μπορεί να ξεπεράσει τον Διαμαντίδη στην φετινή Ευρωλίγκα! (Πίνακας)

Για την σεζόν που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες προετοιμάζεται ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθης που αν πραγματοποιήσει μια αγωνιστική περίοδο στην Ευρωλίγκα αντίστοιχη με την περυσινή στον τομέα των ασίστ, μπορεί να ξεπεράσει τον θρύλο των “πρασίνων” Δημήτρη Διαμαντίδη στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

Του Στέλιου Τορομανίδη

Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ εδώ και δυο χρόνια εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του “τριφυλλιού” σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ειδικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου είναι ασταμάτητος όντας μέλος της κορυφαίας πεντάδας τόσο την σεζόν 2017-2018, όσο και αυτής του 2018-2019. Ιδιαίτερα δημιουργικά δεν έχει αντίπαλο!

Για να μην νομίζετε πως υπερβάλουμε, αρκεί να αναφέρουμε πως κατέχει τις δυο κορυφαίες ετήσιες επιδόσεις σε μέσο όρο ασίστ ανά αγώνα στην σύγχρονη εποχή του θεσμού, αφού μέτρησε 8,7 ανά ματς την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 και 8 ανά παιχνίδι την προηγούμενη σεζόν.

Χάρη σε αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα έχει αναρριχηθεί στην έβδομη θέση των κορυφαίων παικτών, όσον αφορά τις τελικές πάσες στην σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας (2000 μέχρι σήμερα) ξεπερνώντας “θρύλους” της διοργάνωσης όπως οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Πάμπλο Πριτζιόνι.

Στο “κυνήγι” της δεύτερης θέσης που διατηρεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης

Ο Νικ Καλάθης είναι ένας από τους επτά συνολικά καλαθοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής στην Ευρωλίγκα που έχει μοιράσει πάνω από 1.000 ασίστ. Για την ακρίβεια, συνολικά μετρά 1.005 τελικές πάσες και απέχει 250 πίσω από τον δεύτερο, Δημήτρη Διαμαντίδη που έχει 1.255. Με δεδομένο πως την περυσινή αγωνιστική περίοδο έδωσε 286 ασίστ στους συμπαίκτες του, αν επαναλάβει την ίδια ή παρόμοια επίδοση την φετινή σεζόν, τότε θα προσπεράσει το “τοτέμ” του Παναθηναϊκού!

Μάλιστα αν δούμε τις συνολικές ασίστ της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 που είχαν οι καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι βρίσκονται από την τρίτη μέχρι την έκτη θέση (αν εξαιρέσουμε τον Μίλος Τεόντοσιτς που δεν αγωνίστηκε) είναι τουλάχιστον κατά 100 λιγότερες του Νικ Καλάθη. Αυτό σημαίνει ότι αν πάνε όλα καλά και επαναληφθεί και φέτος αυτό, τότε ο αρχηγός των “πρασίνων” θα περάσει στην δεύτερη θέση. Καθόλου άσχημα…

Αναλυτικά ο πίνακας με τους κορυφαίους σε ασίστ στην Ευρωλίγκα:

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter